Home Mozaik Kako skinuti lak za nokte bez acetona: potpuni vodič

Kako skinuti lak za nokte bez acetona: potpuni vodič

182
0
pexels cottonbro 3997354

Prirodne i uradi sam metode za učinkovito uklanjanje laka za nokte bez acetona i bez oštećenja noktiju

Kako biste imali besprijekornu manikuru, korak koji se nikako ne smije podcijeniti je promjena laka za nokte. Zapravo, kada je lak za nokte star i okrhnut, potrebno ga je ukloniti pažljivo i bez oštećenja prirodnog nokta.

Najrasprostranjenija i najkorištenija metoda za skidanje laka za nokte svakako je aceton. Super učinkovito otapalo, ali i vrlo agresivno i često slabo podnošljivo, koje može oslabiti i isušiti nokte.

No, za one koji ga ne mogu ili ne žele koristiti, postoje razne alternative acetonu, jednako učinkovite, ali nježnije. One vam omogućuju skidanje laka bez oštećenja noktiju. Dakle, saznajmo zajedno kako ukloniti lak za nokte bez acetona, koristeći proizvode koji su lako dostupni ili već prisutni kod kuće.

Kako ukloniti lak s noktiju bez acetona: prirodna sredstva

Među prirodnim i uradi sam sredstvima za skidanje laka za nokte bez acetona nalazimo:

Maslinovo ulje: Natopite vatu maslinovim uljem i nježno utrljajte na nokat. Ulje će pomoći u otapanju laka za nokte i pritom nahraniti nokte.

Bijeli vinski ocat i limun: u posudi pomiješajte dva dijela bijelog vinskog octa i jedan dio limunovog soka. Namočite prste u smjesu nekoliko minuta, a zatim vatom trljajte nokte.

Pasta za zube: Neobična, ali učinkovita metoda je korištenje paste za zube. Nanesite malu količinu paste za zube na nokat i ostavite nekoliko minuta, a zatim protrljajte vatom.

Kao što smo vidjeli, moguće je ukloniti lak bez oštećenja noktiju. Postoji nekoliko alternativa acetonu, učinkovitih i nježnih, koje vam omogućuju postizanje besprijekornog rezultata bez ugrožavanja zdravlja vaših noktiju. Odaberite metodu koja najbolje odgovara vašim potrebama i ne zaboravite redovito njegovati nokte kako bi uvijek bili lijepi i jaki!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here