Home Mozaik Berlinska underground elektronska glazbena scena u Rijeci

Berlinska underground elektronska glazbena scena u Rijeci

1180
0

Delta je novi glazbeni serijal događanja koji će se održati u srpnju, u skladištu Exportdrva na Delti, koje će za ovu priliku biti dizajnirano u stilu berlinskih klubova i opremljeno vrhunskom tehničkom opremom. Festival će se održati tijekom dva vikenda, a ugostit će najveća imena berlinske underground elektronske glazbene scene.
Delta Sounds održat će se dva vikenda u srpnju U prvom izdanju festivala 11. i 12. srpnja nastupit će glazbenici berlinskog Mobilee Recordsa i svjetski poznatog Watergate kluba. U drugom izdanju festivala 25. i 26. srpnja nastupit će glazbenici iz legendarnog berlinskog kluba Berghain i sestrinske etikete Ostgut Ton. Osim spomenutih umjetnika iz Berlina nastupit će i najbolji domaći DJ-i, a u sklopu festivala održat će se i dnevni izleti (after partiji) na turističkim brodovima. Naime, organizatori očekuju mnogobrojne posjetitelje iz Njemačke, Nizozemske, Mađarske, Italije, Slovenije i ostalih zemalja regije.
Serijal glazbenih događanja su predstavili organizatori Tihomir Kolarić i Slobodan Bobo Grujičić, koji su naglasili kako je cilj glazbenog serijala Delta sounds donijeti pravu berlinsku “vibru” u Rijeku, u kojoj će se poznati klubovi po prvi put predstaviti izvan samih granica Berlina.
“Dok se većina drugih glazbenih festivala održava diljem obale Republike Hrvatske, nudeći tako mainstream glazbu pretežno na plažama, Delta je zamišljena kao niz glazbenih događanja koja predstavlja ipak malo drugačiju, čistu underground glazbu u obnovljenim povijesnim industrijskim prostorima, koji će doprinijeti pravom osjećaju Berlina u Rijeci, gradu koji je već poznat po održavanju kvalitete underground elektronske glazbene scene,” kazali su organizatori, dodavši kako su u Rijeci dobili najveću podršku za organizaciju ovog velikog glazbenog događaja, kojeg žele organizirati u kontinuitetu, po drugi puta možda već ove zime.
Podršku festivalu daju Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka. Kako je kazao pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar, za razliku od ostalih festivala kojima Hrvatska služi kao scenografija, Delta će se održati u organizaciji lokalne zajednice i uz potporu međunarodne organizacije Push. Radi se o promotoru svjetski poznatih događanja na elektronskoj glazbenoj sceni, koji ima sjedište u Hong Kongu, a upravo će riječki festival biti prvi glazbeni događaj kojeg organiziraju u Hrvatskoj.
Lučka uprava Rijeke je organizatorima ustupila prostor skladišta Exportdrva, a Snježana Papeš je istaknula kako omogućavanjem uvjeta za održavanje ovog festivala Lučka uprava Rijeka teži otvaranju nove stranice za riječku luku kao prostora za novi urbani razvoj.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što će Rijeka biti domaćin glazbenog serijala Delta Sounds, koji se izvrsno uklapa u viziju Rijeke kao grada alternativne glazbe. Dodao je i to kako ovaj festival na najbolji način pokazuje kako se ipak može organizirati događaj u sklopu lučkih prostora, što je donedavno bilo gotovo pa nezamislivo.
“Puno su me puta pitali zašto Rijeka nije domaćin nekog međunarodnog festivala, koji okuplja veći broj posjetitelja. Rijeka svojom logistikom stoji na raspolaganju bilo kojem organizatoru, ali mišljenja sam da gradska uprava ne može biti organizator niti položiti bankarsku garanciju od pola milijuna eura,” kazao je gradonačelnik Obersnel.
Prodaja ulaznica za Delta Sounds počinje uskoro, po vrlo pristupačnim cijenama, pa će se tako ograničeni broj “early bird” ulaznica za oba dana festivala moći kupiti već od 120 do 140 kuna. Više o glazbenom serijalu na mrežnim stranicama Delta Sounds.(rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here