Home Sport Josipović o skandalu s dodjelom pehara na Kantridi

Josipović o skandalu s dodjelom pehara na Kantridi

4739
1

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović reagirao je na incident prilikom dodjele pehara nogometašima Rijeke. Jovanović je, podsjetimo u Rijeci bio u funkciji Josipovićevog izaslanika, ali Šuker mu je zabranio sudjelovanje u protokolu.

Priopćenje Predsjednika Josipovića prenosimo u cjelosti:

“Zbog radnog posjeta SAD-u, predsjednik Ivo Josipović nije mogao prihvatiti poziv i nazočiti finalnoj utakmici Kupa u Rijeci čiji je pokrovitelj. Sukladno uobičajenoj praksi u slučajevima kada je pozvan, a ne može prisustvovati pojedinom događaju, predsjednik Josipović je za svog izaslanika odredio najvišeg dužnosnika koji nazoči događaju. U ovom slučaju, bio je to resorni ministar Željko Jovanović. Određivanje ministra Jovanovića za izaslanika, bila je i prilika da se otvori nova stranica u odnosima Hrvatskog nogometnog saveza s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Predsjednik Josipović žali što odgovorni u HNS-u to nisu prepoznali, a posebno izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, a koji su uvredljivi i diskriminirajući prema demokratski izabranim predstavnicima institucija Republike Hrvatske i prema pripadnicima romske zajednice u Hrvatskoj. Predsjednik Josipović poziva HNS da u svom djelovanju vodi računa o temeljnim ustavnim vrijednostima Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here