Home Mozaik Antireferendumska šetnja “Ujedinjeni PROTIV diskriminacije”

Antireferendumska šetnja “Ujedinjeni PROTIV diskriminacije”

639
0
rijeka_izadjiprotiv
Okupljanje počinje u 11 sati na Trgu Ivana Klobučarića

Prosvjedna antireferendumska šetnja održat će se u Rijeci u subotu 30. studenog, a organizira je građanska inicijativa “Ujedinjeni PROTIV diskriminacije”.

Okupljanje počinje u 11 sati na Trgu Ivana Klobučarića, a u podne će povorka krenuti i prošetati Korzom sve do Trga 128. brigade Hrvatske vojske, gdje će se održati glazbeni program koji će voditi Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić, a nastupaju Let 3, Morso i Gerila.

Podršku kampanji, uz gradonačelnika Vojka Obersnela, pružaju i druge osobe iz javnog života od kojih će se neke obratiti publici i na samom skupu.

Kampanju “Ujedinjeni PROTIV diskriminacije” pokrenule su udruge LORI, Terra, Oaza, Molekula, Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku te Izlazak, zajedno sa zainteresiranim građanima. Cilj im je informirati javnost o diskriminaciji i dalekosežnim posljedicama ovakvog mijenjanja Ustava te o važnosti izlaska na referendum i glasanja “protiv”.

Smatraju da se ovim referendumom ozbiljno krše ljudska prava te otvaraju vrata drugim vrstama institucionalne i druge diskriminacije. “U duhu demokracije, naša dužnost kao većine je štititi prava manjina”, poručuju.

Također, kažu, ovim se referendumom ne štiti brak jer on je već zaštićen Obiteljskim zakonom, pa stoga nije napadnut niti ičime ugrožen. No, ovim se referendumom nastoji onemogućiti budućim generacijama da, ako to žele, omoguće pravo na brak i osobama istospolne orijentacije te poslati poruku da istospolne zajednice i obitelji nisu jednako vrijedne i da ne mogu imati isti status kao heteroseksualni brak i obitelj.

Sve sudionike mole da u subotnjem prosvjedu sudjeluju na dostojanstven način te da ne reagiraju na moguće provokacije podržavatelja referenduma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here