Home Vijesti Antivakserski stomatolog koristio lažno silikonsko rame tijekom cijepljenja da bi dobio Covid...

Antivakserski stomatolog koristio lažno silikonsko rame tijekom cijepljenja da bi dobio Covid putovnicu

597
0

Stomatolog iz talijanskog grada Biella je htio prevariti zdravstvene radnike noseći silikonsko rame da izbjegne dobivanje cjepiva. U međuvremenu na Twitteru se širi objava plastičnog torza uz poruku “Ako idem (na cijepljenje op.a.) s ovim, hoće li skužiti?”

Kako ne bi dobio cjepivo i još uvijek dobio Covid putovnicu, talijanski antivakser je planirao nešto nezamislivo: lažno rame u koje će dobiti injekciju. Dogodilo se to u centru za cijepljenje Biver Banca u Bielli, gdje je dopušten izravan pristup, bez rezervacije, za one koji se odluče na prvu dozu: 57-godišnji zubar Guido Russo, jedini trenutno suspendiran u Bielli Budući da je odbio biti cijepljen, pojavio se sa silikonskim ramenom, koja je uključivao rame s deltoidnim mišićem u koji je ubadao iglu, misleći da bi mogao prevariti zdravstvene radnike, zaobići sustav i tako dobiti Covid putovnicu bez stvarnog cjepiva.

Russo – koji je na vrata svoje ordinacije okačio natpis “Pokazivanje Covid putovnice isključivo dobrovoljno”, po dolasku u centar za cijepljenje pratio je sve birokratske procedure, potpisao suglasnost pred kolegom liječnikom i potom sjeo na stolac za primanje cjepiva otkrivanjem ramena.

Međutim, stvari su se pokazale drugačije od njegovih planova. Iako je silikonska aplikacija bila vrlo slična pravoj koži, boja i percepcija na dodir pobudili su sumnju zdravstvene radnice uključenu u cijepljenje, koja je potom zamolila “pacijenta” da pokaže cijelu ruku. Nakon što je otkriven, stomatolog je pokušao nagovoriti medicinsku sestru da zažmiri. Umjesto toga, prijavljen je karabinjerima zbog prijevare, uz prijavu koju su potpisali liječnik i medicinska sestra, a ASL (Dom zdravlja op.a.) će slučaj prijaviti i Tužiteljstvu Italije.

Ovaj slučaj s antivakserskim stomatologom iz Bielle možda nije izoliran: 24. studenoga na Twitteru se, naime, pojavila jedinstvena poruka pod profilom “Giuseppe Maria Natale” (napisano ćirilicom) u kojoj se pojavljuje silikonski torzo na rasprodaji na Amazonu za 488 eura i 75 centi u kompletu s lažnim rukama, vratom i mišićima, s opisom na talijanskom, “Ako idem na cijepljenje s ovim, hoće li primijetiti ? Možda ispod ovog silikonskog torza mogu biti ja” .

Mogu čak odjenuti neki drugi odjevni predmet kako ne bih dobio iglu u moju pravu ruku.” Je li tu objavio napisao pedesetogodišnjak antivakserski stomatolog iz Bielle? Ili netko drugi razmišlja o istom podvigu iskorištavajući ono što je, opet na Amazonu, opisano kao lukava kamuflaža kako bi “postao mišićav, čvrst tip s velikim rukama”?

Objašnjavaju Domu zdravlja Biella da se “slični događaji događaju posebno sada jer oni koji sada dolaze pojedinci koji nisu podvrgnuti prvim dozama i uglavnom pripadaju trima kategorijama: oni koji su odgodili dozu iz zdravstvenih razloga i imaju liječničko uvjerenje, oni koji su dosad sumnjali ali su se u međuvremenu uvjerili u cijepljenje , i oni koji se i dalje protive, ali trebaju zelenu propusnicu i izmišljaju ove stvari.”

Medicinska sestra koja je otkrila pokušaj prijevare, Filippa Bua, rekla je za dnevni list Repubblicu da se osjeća uvrijeđeno. “Slučaj graniči sa smiješnim, osim što govorimo o gesti goleme težine, neprihvatljivoj pred žrtvom koju pandemija isplaćuje čitavu našu zajednicu, u smislu ljudskih života i društvenih i ekonomskih troškova – naglašavaju. predsjednik Regije Pijemont Alberto Cirio i savjetnik za zdravstvo Luigi Genesio Icardi – Promptna reakcija i vještina medicinske sestre pokvarili su planove ovom pojedincu koji će sada odgovarati pred organima pravde”. (La Repubblica)

Previous articleMuškarac je prodavačici (21) gurnuo novac u grudnjak, pa napravio još gnjusniju stvar: Uputio joj sramotne riječi
Next articlePogledajte zbog čega je Milanu poništen gol za pobjedu. Rebić se unio sucu u lice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here