Home Sport As: Livaković je izveo spektakularan trik. Ubuduće će ga svi kopirati (VIDEO)

As: Livaković je izveo spektakularan trik. Ubuduće će ga svi kopirati (VIDEO)

234
0

Dominik Livaković je s tri obranjena penala u raspucavanju donio Hrvatskoj prolazak protiv Japana (1:1, 4:2) u osmini finala Svjetskog prvenstva te višestruko ušao u povijest. Postao je tek treći golman koji je na jednom SP-u obranio tri penala. Prvi je to uspio portugalski Ricardo, koji je 2006. u četvrtfinalu protiv Engleske skinuo šuteve Lamparda, Gerrarda i Carraghera.

Drugi je Danijel Subašić. Livakovićev sunarodnjak i prethodnik to je napravio na prošlom SP-u. U osmini finala Hrvatsku je vodio do pobjede protiv Danaca tako što je obranio penale Eriksenu, Schöneu i Jorgensenu. Livaković je ponovio ove pothvate obranama penala Minaminu, Mitomi i Yoshidi. Međutim, s obranama prva dva penala Japancima postao je prvi golman u povijesti SP-a koji je skinuo oba početna penala u raspucavanju.

Španjolski As piše ovo te ističe: “Livaković je u povijest ušao tehnikom ili trikom koji će od sada od njega kopirati svi golmani. Za razliku od velike većine golmana, koji stranu na koju će se baciti odaberu i prije nego što vide gdje će lopta ići, on je čekao da izvođači opale loptu i onda se bacio i to tako da se prvo nagnuo naprijed.”

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE HRVATSKE I JAPANA

Previous articleSrušio se hrvatski MiG!
Next articlePogledajte kako je Barišića zbunilo pitanje slovenskog novinara: ‘Ništa vas nisam razumio’ (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here