Home Mozaik Austrijanci ‘pokopali’ Frljića: ‘Idiotska predstava koja vonja na školski kabare’

Austrijanci ‘pokopali’ Frljića: ‘Idiotska predstava koja vonja na školski kabare’

2455
0

frljic_n1Gostovanje Olivera Frljića u Austriji s predstavom “Naše nasilje i vaše nasilje” ovih je dana meta velikih kritika domaćih medija.

Jedan od njih je poznati kritičar Ronald Pohl koji se za Der Standard žestoko obrušio na Frljića napisavši da se bečki festival u 2016. morao nositi s ovom “idiotskom predstavom” te da bi se čak i radikalni ljevičarski šok-umjetnik Johann Kresnik samo nasmijao na ovakve besmislice dodavši da se radi o “cinizmu bez mjere i smisla”. Dodao je i da je predstava preduga i da sve “neugodno vonja na školski kabare”.

Nešto “blaži” bio je Norbert Mayer koji je za nešto konzervativniji Die Presse napisao svoj osvrt na Frljićevu “razočaravajuću” i “glupavu lakrdiju o terorizmu” koja “pršti jednostavnošću i sirovošću”, a dodaje i da je izvedena amaterski te kritizira usiljeno i grčevito nastojanje da šokira gledatelje što na kraju rezultira dosadom.

Nachtkritik ga kritizira da se koristi “antiintelektualnim kazališnim sredstvima” dok APA piše da je riječ o predstavi iz koje ništa ne možemo izvući, ali i predstavi koja na sve moguće načine pokušava provocirati u čemu bi eventualno mogla i uspjeti.

Najpozitivniji osvrt donosi Wiener Zeitung gdje ističu da je riječ o predstavi bez tabua koja se bavi odnosom fašizma i kapitalizma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here