Mozaik

Bela nedeja: Pozitivom protiv kiše (FOTO)

Bela nedeja: Pozitivom protiv kiše (FOTO)

Prvi dan Bele nedeje, najpoznatije kastavske manifestacije protekao je u kišnoj, ali izuzetno pozitivnoj atmosferi. Brojni izlagači, ugostitelji i organizatori od ranog su jutra pogledavali u nebo i nadali se da će najavljeno loše vrijeme nekako zaobići Kastav, ali vrijeme očigledno ne vjeruje u čuda pa su prve kišne kapi krenule sredinom subote i pojačavale svoj intenzitet kako je dan odmicao. Ali Kastavci i i posjetitelji Bele nedeje znaju kako odgovoriti – pozitivom. Svi najavljeni programi odvijali su se prema planu, a čim bi se kiša i na tren umirila posjetitelji su napuštali sigurna i suha mjesta ispod tendi i šetali ulicama grada. A programa je doista bilo dosta. Sve je započelo svečanim otvorenjem 20. Izložbe vina i izložbe “Makina za mlet grozje” Udruge Belica, a koju su otvorili u ime udruge Bojan Frlan te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, nazdravivši sa brojnim članovima udruge i dragim gostima.

Posebna atrakcija programa zasigurno su bili ulični zabavljači pa je tako ovacije publike zaradio kvintet Techno Vikings, dok su se mnogi poželjeli fotografirati sa Martiniussom, čovjekom koji je vrhunski zabavljao svih hodajući na štulama i po najvećem pljusku. Glazbeni program započeo je Trio Asi, a prava glazbena poslastica bio je nastup rock’n’roll banda Whiteheads čijim je nastupom i nova pozornica Crekvina zasjala punim sjajem te se njeno premijerno izdanje pokazalo itekako spektakularnim. Večernji program odvijao se na dvije pozornice pa su tako Forticom dominirali SuperCover Band te Trio Cukar i kafe, a Crekvinom Grooversi i D’Beni Band, dok j broj posjetitelja je već s prvim taktovima rastao.

Svakako treba spomenuti i svečano otvorenje izložbe u kastavskoj speleogaleriji, kao i otvorena vrata Muzejske zbirke Kastavštine te kastavskih ateljea Lokvina i Pavić. Možemo reći kako je prvi dan Bele nedeje bio dobro zagrijavanje onoga što slijedi, jer nedjelja je najznačajni dan manifestacije, a program započinje već u ranim jutarnjima satima.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

40. Ri Rock – 40 godina u 4 dana: Dodijeljeni Ri Rock kipići

spDecember 8, 2018

Sveti Nikola razveselio male Riječane

spDecember 7, 2018

FOTO: Prelijepa Ema Gračan nova je Kraljica Hrvatske!

spDecember 6, 2018

Godišnji horoskop za 2019. godinu

spDecember 6, 2018

FOTO: Spektakularno paljenje lampica na Trsatskoj gradini oduševilo tisuće posjetitelja!

spDecember 3, 2018

Humanitarni koncert: Najljepše melodije Istre i Kvarnera

spDecember 3, 2018

Otvoreno klizalište ‘Morska pahuljica’

spDecember 2, 2018

Rijeka zasjala u blagdanskom ruhu!

spDecember 1, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.