Mozaik

Bela nedeja: Pozitivom protiv kiše (FOTO)

Bela nedeja: Pozitivom protiv kiše (FOTO)

Prvi dan Bele nedeje, najpoznatije kastavske manifestacije protekao je u kišnoj, ali izuzetno pozitivnoj atmosferi. Brojni izlagači, ugostitelji i organizatori od ranog su jutra pogledavali u nebo i nadali se da će najavljeno loše vrijeme nekako zaobići Kastav, ali vrijeme očigledno ne vjeruje u čuda pa su prve kišne kapi krenule sredinom subote i pojačavale svoj intenzitet kako je dan odmicao. Ali Kastavci i i posjetitelji Bele nedeje znaju kako odgovoriti – pozitivom. Svi najavljeni programi odvijali su se prema planu, a čim bi se kiša i na tren umirila posjetitelji su napuštali sigurna i suha mjesta ispod tendi i šetali ulicama grada. A programa je doista bilo dosta. Sve je započelo svečanim otvorenjem 20. Izložbe vina i izložbe “Makina za mlet grozje” Udruge Belica, a koju su otvorili u ime udruge Bojan Frlan te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, nazdravivši sa brojnim članovima udruge i dragim gostima.

Posebna atrakcija programa zasigurno su bili ulični zabavljači pa je tako ovacije publike zaradio kvintet Techno Vikings, dok su se mnogi poželjeli fotografirati sa Martiniussom, čovjekom koji je vrhunski zabavljao svih hodajući na štulama i po najvećem pljusku. Glazbeni program započeo je Trio Asi, a prava glazbena poslastica bio je nastup rock’n’roll banda Whiteheads čijim je nastupom i nova pozornica Crekvina zasjala punim sjajem te se njeno premijerno izdanje pokazalo itekako spektakularnim. Večernji program odvijao se na dvije pozornice pa su tako Forticom dominirali SuperCover Band te Trio Cukar i kafe, a Crekvinom Grooversi i D’Beni Band, dok j broj posjetitelja je već s prvim taktovima rastao.

Svakako treba spomenuti i svečano otvorenje izložbe u kastavskoj speleogaleriji, kao i otvorena vrata Muzejske zbirke Kastavštine te kastavskih ateljea Lokvina i Pavić. Možemo reći kako je prvi dan Bele nedeje bio dobro zagrijavanje onoga što slijedi, jer nedjelja je najznačajni dan manifestacije, a program započinje već u ranim jutarnjima satima.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.