Home Sport Boćanje: Santoru srebro, Marčelja i Mrvčić brončani

Boćanje: Santoru srebro, Marčelja i Mrvčić brončani

225
0

Pretposljednjeg dana Europskog prvenstva u boćanju, što se održava u talijanskom Saviglianu, debitant u hrvatskoj reprezentaciji Gianfranco Santoro (Trio Buzet) osvojio je srebrnu medalju u disciplini pojedinačno klasično. Santoro je nesigurno ušao u finalni susret te jednim promašajem prilikom izbijanja omogućio Francuzu Romainu Garciji da povede rezultatom 2:0, ali se uspio »vratiti« u igru. Petnaestak minuta prije isteka vremena Santoro promašuje jedno izbijanje, Garcia uzvraća na isti način za novu neizvjesnost. Međutim, već u slijedećem bacanju Garcia je nepogrešiv i s rezultatom 8:5 zaključio je finalni dvoboj.
    Ante Papak i Roland Marčelja bez većih su problema osigurali medalju u parovima. U susretu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine hrvatski je dvojac tek nakon 35 minuta uspio upisati svoj drugi bod, da bi potom sigurnom igrom polako lomili otpor žilavih susjeda. Prava drama odvijala se u štafetnom izbijanju, gdje su čak tri reprezentacije u polufinalu zabilježile 47 pogodaka. Uz Francusku koja je s 53 pogođene boće osigurala plasman u finale, za drugog sudionika završnice borili su se Hrvatska, Slovenija i nezasluženo Italija. Domaćinima je sudac priznao pogrešnu boću i omogućio im dodatna bacanja. Hrvatska je nakon pet minuta trčanja imala finale u rukama, no Marčelja je u posljednjem izbijanju promašio. U dodatnom izbijanju najprije su na teren izašli Slovenci i Talijani, dok su naši reprezentativci potom morali trčati »protiv vremena« i 25 pogođenih boća talijanskog dvojca Griva/Bunino. Marčelja i pogotovo Mrvčić odlično su započeli te nakon dvije minute imali rezultat koji im je garantirao prolazak u finale. U posljednjih trideset sekundi Marčelja griješi u dva navrata, a Mrvčiću je nedostajala sekunda da u posljednjem izbačaju pokuša izjednačiti rezultat. No i brončana medalja našega dvojca nikako nije neuspjeh. Od hrvatskih reprezentativaca na jog će prvi danas Marčelja i Papak u polufinalu parova protiv predstavnika Monaka Lottoa i Brunija, dok će Santoro u 14.30 sati u finalu preciznog izbijanja pokušati uloviti svoju drugu medalju.

    Rezultati četvrtfinala, precizno izbijanje: 1. Janžič (Slovenija) 24, 2. Dodig (BiH) 24, 3. Santoro (Hrvatska) 22, 4. Gillet (Luksemburg) 9. Polufinale, pojedinačno klasično: Niel (Monako) – Santoro (Hrvatska) 5:9, Garcia (Francuska) – Nari (Italija) 9:5; finale: Santoro – Garcia 5:8. Bližanje i izbijanje u krug, za 5. mjesto: Papak (Hrvatska) – Colella (Švicarska) 25:20. Četvrtfinale, parovi: Didier, Poyet (Francuska) – Bruni, Lotto (Monako) 3:13 , Tonejc, Janžič (Slovenija) – Storchi, De Zotti (Belgija) 13:2, Papak, Marčelja (Hrvatska) – Glavinić, Jurić (BiH) 13:2, Pautassi, Nari (Italija) – Raič, Cupać (Srbija) 13:4. Polufinale, dodatna bacanja štafetnog izbijanja: 2. Griva/Bunino (Italija) 25/29, 3. Marčelja/Mrvčić (Hrvatska) 24/29. (novi list)

Previous articlePrijateljska utakmica: NK Dedal – reprezentacija Slobodne Države Rijeka
Next articleNa Brajdici zaplijenjeno 192 kg sirovine za kokain

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here