Home Sport Borac Opatija Fight Cluba Stipe Bekavac osvojio Dubrovnik i 10.000 dolara

Borac Opatija Fight Cluba Stipe Bekavac osvojio Dubrovnik i 10.000 dolara

2277
0

Borac Opatija Fight Cluba Stipe Bekavac pod vodstvom trenera Mladena Kranjčeca u subotu 25. travnja nastupio je na prestižnom borilačkom turniru u Dubrovniku Free Fight Grand Prix – Noć gladijatora 4. Radi se o turniru s uvjerljivo najvećim nagradnim fondom u Hrvatskoj – 18.400 dolara, a samo pobjedniku pripada nagrada od ukupno 10.000 dolara. Turnir je bio poseban i po tome što su finalisti iste večeri trebali sudjelovati u tri borbe.

Najboljim u Dubrovniku pokazao se upravo OFC-ov borac Stipe Bekavac koji je te večeri sudjelovao u čak tri borbe, dok je njegov protivnik u finalu, Čeh Petr Ondrus, prije toga ima svega desetak sekundi borbe. Naime, Ondrus nije morao nastupiti u četvrtfinalu jer je njegov protivnik Maro Perak otkazao nastup zbog bolesti, dok je u polufinalu uspio iznenaditi i slaviti nakon desetak sekundi borbe.

Pred potpuno ispunjenim gledalištem sportske dvorane u Gospinom polju Bekavac je bio i miljenik gotovo svih 2.500 gledatelja, a definitivno je to i opravdao svojim borbama. U četvrtfinalu je ekspresno pobijedio Talijana Mattea Minonzia tehničkim nokautom, dok je u polufinalu silovito krenuo i u dvoboju s Nijemcem Martinom Zawadom. U toj borbi već ipak nije bilo toliko lagano, ali Stipe ovog puta uspijeva slaviti klasičnim nokautom.

U finalnoj borbi, za koju se vrlo lako može reći i da je najbolja borba koju su gledatelji ove godine imali priliku gledati u Hrvatskoj, Bekavac je dominirao u prvoj rundi, a u drugom dijelu je borba bila nešto izjednačenija. Suci su ipak jednoglasno odlučili da im za odluku neće biti potrebna treća runda te su Bekavca proglasili pobjednikom i osvajača prve nagrade od 10.000 dolara.

Bekavac je s tri subotnje pobjede uspio nastaviti niz neporaženosti boraca koji nastupaju kao članovi OFC-a od osnutka kluba u 2008. godini.

Četvrtfinale:
Maro Perak (Hrv) – Petr Ondrus (Češ) – otkazano zbog bolesti Peraka
Valdas Pocevicius (Lit) – Gary Turner (VBr) 2:1
Stipe Bekavac (Hrv) VS Matteo Minonzio (Ita) – pobjeda Bekavca tehničkim nokautom u prvoj rundi
Marko Igrc (Hrv) – Martin Zawada (Nje) 3:0

Polufinale:
Petr Ondrus (Češ) – Valdas Pocevicius (Lit) – Pobjeda Ondrusa nokautom u prvoj rundi
Stipe Bekavac (Hrv) – Martin Zawada (Nje) – pobjeda Bekavca nokautom u prvoj rundi

Finale:
Stipe Bekavac (Hrv) – Petr Ondrus (Češ) 3:0

Previous articleStrani suci u HNL
Next articleSkočić preuzima Colo Colo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here