Home Biznis Britanski bar se registrirao kao ‘crkva 400 zečeva’ kako bi zaobišao pravila...

Britanski bar se registrirao kao ‘crkva 400 zečeva’ kako bi zaobišao pravila o pandemiji

428
0

Engleska je svoju drugu nacionalnu blokadu napustila 2. prosinca i ušla u sustav stupnjevanih ograničenja. Nottingham spada u kategoriju najrizičnije razine 3, koja nalaže da ugostiteljski objekti ostanu zatvoreni, osim za dostavu.

Novoosnovana Crkva od 400 zečeva bar je Aztečke tematike s opsežnim jelovnikom tekile i molbom na čekanju kod glavnog matičara Nottinghama da postane mjesto bogoslužja.
Razlog zbog kojeg ovaj petogodišnji biznis pokupava pomiješati duhovnost s duhovima jest rupa u engleskim pravilima Covid-19. Ukoliko ste mjesto za bogoslužje, onda ljudi iz istog domaćinstva mogu ulaziti u vaše prostorije.
Nakon što je objavio zahtjev za ovjeru mjesta okupljanja za vjersko bogoslužje (prema Zakonu o registraciji mjesta za bogoslužje iz 1855. godine), bar sada traži zainteresirane putem svoje web stranice.

Postati Zeko vjernik je besplatno (i dobit ćete certifikat), dok članarina od 10 GBP (13 USD) znači da ste zaređeni za velečasnog pravednih zečeva, s besplatnom majicom u službenom ruhu.
Vlasnik James Aspell ne nada se da će vlasti Nottinghama blagonaklono gledati na prijavu njegova bara, ali kaže da je to napor za “osvjetljavanje apsurdnosti novog vladinog sustava i kontradiktornih pravila”
“Bilo je stvarno teško”, kaže i tvrdi da: “vlada inzistira na ograničenjima”, ali bez “financijske podrške”
“Čak i kad bismo se spustili na stupanj 2 ograničenja, ne bismo mogli otvoriti pub bez posluživanja obilnog obroka”, dodaje, ukazujući na “fijasko sa škotskim jajima” koji se ovog tjedna odigrao u britanskim medijima.

Škotsko jaje za neupućene je tvrdo kuhano jaje zamotano u meso kobasica i prezle, omiljeni institut koji je britanski poput čekanja i prigovaranja zbog vremena. Nakon mnogo rasprava, britanski ministar kabineta Michael Gove proglasio ga je obilnim obrokom, nakon što ga je kontroverzno opisao kao predjelo.
Pub u Brightonu pod nazivom Caxton Arms pokušava isprobati neke vlastite rupe u zakonu, poslužujući pivo pod nazivom Substantial Meal u pokušaju da zaobiđe ograničenja razine 2 / privuče malo pažnje poput ovog.
A ni 400 zečeva nije prvi koje je isprobao trik “prostor za bogoštovlje” – prošlog mjeseca se poljski klub za skvoš i fitness Atlantic, preimenovao se u Crkvu zdravog tijela u sličnom nastojanju da ostane otvoren.
U međuvremenu Aspell kaže da se skupština 400 zečeva množi poput zečeva, a vjernici se prijavljuju sve od Kazahstana do Novog Zelanda.
I u svom dobročinstvu, kao što priliči duhovnoj instituciji, sav prihod donira se zimskom pozivu Centra za podršku Emmanuel House-a, dobrotvornoj organizaciji za beskućnike u Nottinghamu.

Previous articleRiječki imunolog: Cijepljenje treba biti dobrovoljno
Next articleLedena kiša u okolici Rijeke!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here