Home Kolumne ‘Budi Riječanin’ za regionalno prije nacionalnog

‘Budi Riječanin’ za regionalno prije nacionalnog

1473
11

Sve je veći odaziv građana na inicijativu ‘Budi Riječanin’ kojom se promovira pravo na regionalno izjašnjavanje na aktualnom popisu stanovištva. Osim 900 članova facebook grupe ‘Budi Riječanin’ inicijativu je podržala i udruga Slobodna Država Rijeka koja se bavi promicanjem riječkog identiteta.

– Smatramo da se svaki građanin Rijeke ili onaj koji se osjeća Riječaninom ima pravo izjasniti regionalno odnosno riječki, smatra dopredsjednik udruge SDR Zlatko Moranjak u izjavi za Kanal Ri.

Pozitivno na ovakvu inicijativu gleda i predsjednik Liste za Rijeku Denis Pešut koji misli kako do sada većina građana nije ni bila upoznata s takvom mogućnošću.
– Osjećaj regionalne pripadnosti ispred nacionalne i mogućnost da se ona na taj način deklarira je pravo svakog našeg sugrađanina, kaže Pešut. (Kanal Ri/RD)

11 COMMENTS

  1. ne mogu vjerovati da na ovako malom prostoru kao što je naša država zivi ovoliko luđaka što danas riječanin a sutra što””””””””””””” mislim ideja suluda pa za koji koji kurac su se borili riječani za hrvatsku ili za što pa kao hrvate nas jebe pola svijeta a kamoli budi riječanin onda će te jebati cijeli svijet stvarno kad ljudi nemaju pametnijeg posla ili ne znaju kako potrošiti vrijeme izmišljaju toplu vodu pitanje za dotičnu gopodu da li su za vrijeme juge bili riječani ili jugo nostalgičari totalno van mozga ovo pitam jer sam pola života živio u jugi a pola živim u slobodnoj hrvatskoj ijko dobro poznam situaciju jedne i druge države za kraj rođen na sušaku i hrvatska na prvom mijestu

  2. lui, imam dva pitanja
    prvo je, znaš li ti što su interpunkcijski znakovi i kako se u našem divnom jeziku formira rečenica?
    a drugo je, na kakvim si ti drogama brate mili??

  3. “luiju” sam kao i sličnima odgovorio na drugom postu…ali od viška glava ne boli, pa zato i ovom prilikom potvrjdujem tezu da kao definitivno NEPRILAGODJENI stanovnik (nikako Građanin) ovoga Grada – Burg – Citta’, morda je vrijeme da porazmisli-e o njihovom daljnjem preživljavanju na ovome planetu…kao građanin ili kao ćobanski namjesnik-Zemljak !!!..tj..ili će poprimititi gradski “štih”, pa prihvatiti kao normalno ono što taj grad nudi bez da mu se “ugrožava” njegova-njena egzistencija ili kao potencijalno agresivni primitivac vrati u postojbinu gdje će drmati “po svojemu”, iliti ga “”u se, na se i poda se…”
    PS Majko mila, ča nam je sve ta prokljeta barka primesla…

  4. na žalost ima fanj nadobudnih kao Gosp. “lui” ki ne znaju ki im gaće nosi…a zaostalo ni ne pitat; ne bi takove ideje promicali…a dok mi ne dokaže da je ČISTOKRVNI neću više s takovima komunicirati…želim scan analize ČISTOKRVNOSTI ! ! !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here