Home Vijesti Burić se sada zalaže za besplatne udžbenike, a odbio ih podržati kod...

Burić se sada zalaže za besplatne udžbenike, a odbio ih podržati kod donošenja proračuna!

1762
0
foto: radio rijeka

Bandićeva Stranka rada i solidarnosti i Burićeva Nezavisna lista Bura na sve će izbore izlaziti zajedno, potvrdili su danas u Rijeci čelnici tih političkih stranaka Milan Bandić i Hrvoje Burić. Zagrebački gradonačelnik u Rijeku je donio osam kompleta školskih udžbenika.

Hrvoje Burić će komplete udžbenika pokloniti riječkoj Osnovnoj školi “Vladimir Gortan”, dok će jedan komplet dati riječkome gradonačelniku Vojku Obersnelu. ‘Ovim simboličnim poklonima želimo dati do znanja da sva djeca u Hrvatskoj moraju imati pravo na besplatne udžbenike’, rekao je Milan Bandić.

Na riječima za besplatne udžbenike, u praksi protiv

Međutim, zanimljivo je da su amandman kojim bi se svim riječkim školarcima osigurali besplatni udžbenici, prilikom donošenja ovogodišnjeg proračuna predložili vijećnici tzv srednjeg bloka. Za izglasavanje amandmana kojim bi taj prijedlog postao sastavni dio proračuna nedostajao im je upravo Burićev glas. Vijećnik Bure je tada uoči glasanja o proračunu napustio gradsku vijećnicu i pomogao Vojku Obersnelu. Hrvoje Burić je i vijećnik koji SDP-u održava većinu u Skupštini Primorsko-goranske županije. Iako neke hrvatske županije sufinanciraju besplatne udžbenike, Burić takav amandman nije predložio prilikom donošenja županijskog proračuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here