Home Biznis Čačić poručio Danku Končaru: Ili ćeš kupiti sva tri brodogradilišta ili ništa...

Čačić poručio Danku Končaru: Ili ćeš kupiti sva tri brodogradilišta ili ništa od posla!

1196
0

Ili ćete kupiti sva tri brodogradilišta za koja ste dali ponudu ili ništa – riječi su kojima je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić zaključio razgovor s predstavnicima Jadranskih ulaganja, tvrtke koju formalno vodi Nenad Končar, a iza koje stoji kapital njegova oca Danka.


Danko Končar

Premda nijedna strana ne želi iznijeti detalje prvog susreta novog resornog ministra s ponuđačima za kupnju državnih brodogradilišta, saznajemo da se Čačić u tom razgovoru postavio veoma odlučno. Izrazio je spremnost za kompromis u spornim stavkama ugovora, ali pod uvjetom da Končar kupi brodogradilišta u paketu, dakle i riječki 3. maj, i Kraljevicu, i Brodotrogir. U protivnom, nemaju o čemu razgovarati.

– Ne mogu zasad ništa reći osim izraziti zadovoljstvo što smo konačno sjeli za stol. Postavljeni su rokovi i vrlo brzo ćemo donijeti odluku – rekao nam je Nenad Končar. Neslužbeno doznajemo da je poruka stigla i do “pravog kupca” Danka Končara. On je bio neugodno iznenađen takvim stavom.

Prijedlog ugovora koji je kupcima stigao na stol neposredno prije parlamentarnih izbora Končar je kritizirao i poručio da će se povući iz cijele priče. Takvu je odluku navodno donio nakon što je ga aktualni ministar Slavko Linić javno prozvao neozbiljnim investitorom.

No tu glavnu riječ ima Čačić, koji se postavio odlučno, no zaboravlja da uvjet “sve ili ništa” ne drži vodu jer Vlada navoze i nije prodavala u paketu. Čelnik HUS-a Ozren Matijašević kaže da sve traje predugo te da bi bilo kakvo mijenjanje natječajnih uvjeta bilo protuzakonito.(jutarnji.hr)

Previous articleEuroskeptični pustovi okupirali riječki prigrad
Next articleFotogalerija: Noć muzeja u galeriji Principij

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here