Home Vijesti Capak umiruje roditelje: Epidemiološka situacija je izvrsna, pošaljite djecu u školu!

Capak umiruje roditelje: Epidemiološka situacija je izvrsna, pošaljite djecu u školu!

572
0

Roditelji su u strahu za zdravlje djece, a u Hrvatsku dolaze tisuće turista. Imamo dobru epidemiološku situaciju, a granice su otvorene.

Što možemo očekivati u sljedećim danima i tjednima, za Dnevnik Nove TV kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Vezano uz roditelje koji su u strahu zbog povratka djece u škole, kazao je da je epidemija koronavirusa nešto što se nikad u povijesti nije dogodilo.

“Mi u Hrvatskoj imamo izvrsnu epidemiološku situaciju, što nam je dalo mogućnost da još malo dodatno popustimo mjere koje smo propisali za vrtiće i škole. One prve preporuke koje smo mi dali su bile usmjerene tome da stvorimo što veću sigurnost za djecu. Onda smo vidjeli da se roditelji ipak boje”, kazao je.

“Sadašnja epidemiološka situacija u Hrvatskoj, gdje mi trenutno imamo svega 133 zaražena čovjeka, daje nam mogućnost da te mjere malo popustimo. Dali smo nove preporuke koje daju visoku razinu sigurnosti i popustili mjere za one koji nemaju tehničke mogućnosti da bude desetero djece u jednom razredu. Sada to može biti nešto više”, objasnio je Capak.

“Poruka roditeljima je da pošalju djecu u školu, tamo će se organizirati jedna vrlo visoka razina sigurnosti. Apsolutne sigurnosti nema nigdje, ali škole će napraviti sve da ta sigurnost bude maksimalna”, poručio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here