Home Vijesti Čapko dovodi F1 u Rijeku

Čapko dovodi F1 u Rijeku

844
2

Capko-Ukinuti-politiku-zaduzivanja-GradaZvonko Čapko, kandidat za gradonačelnika Rijeke koalicije Zajedno Hrvatska (HSP-ABH-HČSP-SP-VH) pozvao je danas Riječane da na lokalnim izborima u nedjelju glasuju za njega te da zaokruže broj 4 na listi za Grad Rijeku i na Županijskoj listi.

Čapko je izrazio sumnju na podatak nekih anketa koji je vidio na televiziji da koalicija Zajedno Hrvatska ima samo 1,6 posto glasova birača, a da nitko od njihovog članstva nije bio anketiran. Rekao je da je skupio više glasova i za kandidaturu te da imaju 1.649 valjanih potpisa potpore, što je više od tri posto biračkog tijela.

‘A gdje su još naši simpatizeri?’, zapitao se Čapko te je izjavio da ne voli ankete, no i da ga je ova ponukala da jednu sam organizira, a na koju se nasumičnim odabirom odazvala 1.851 osoba, od čega njih 758 iz Rijeke.

‘Rezultati te ankete govore da Zlatko Komadina ne prolazi u prvom krugu, iako je vrlo blizu, s 47,2 posto glasova. Vojko Obersnel za mjesto gradonačelnika dobiva 42 posto glasova, dok mi ostali kandidati 14, 13 i 12 posto i skoro smo izjednačeni. Za Županijsku skupštinu naša lista ima 7,7 posto glasova i tu bismo trebali dobiti tri mandata, dok u Gradskom vijeću imamo 8,2 posto glasova, odnosno 3-4 mandata’, rekao je Čapko.

Istaknuo je da je dio programa ove koalicije dovođenje tvornice automobila, tvornice računala, besplatan javni gradski prijevoz, pomoć hrvatskim braniteljima i mladim obiteljima, skrb o starijima i nemoćnima te dovođenje F1 na Grobnik.

‘Podržavaju nas i brojne udruge, i to ne samo one proizašle iz Domovinskog rata. Jedna od njih je Udruga Živi zid koja se bavi zaštitom obitelji od deložacije, a ima podatak da svakoga dana u Hrvatskoj deset obitelji biva izbačeno na ulicu’, zaključio je Čapko.

Kandidati za čelno mjesto Grada Rijeke uz njega su Hrvoje Burić (HDZ-HSS-HSP AS), Nikola Ivaniš (PGS-AM), Vojko Obersnel (SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDA-SDSS), Predrag Šustar (Hrvastki laburisti – Stranka rada) i Danko Švorinić (Lista za Rijeku).(tportal)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here