Home Najnovije Lista za Rijeku i Švorinić Riječane pozvali da se u nedjelju izbore...

Lista za Rijeku i Švorinić Riječane pozvali da se u nedjelju izbore za promjene

1383
0

SWlikadobrqLista za Rijeku je danas na mostu kod Konta održala završni predizborni skup na kojem su govorili kandidat za riječkog gradonačelnika Danko Švorinić i kandidati na stranačkim listama za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. Danko Švorinić je pozvao Riječane da izađu na izbore jer je onih koji žele promjene u Rijeci puno više od onih koji ih ne žele. Predsjednik Liste za Rijeku je Riječane pozvao da biraju one kojima se glave ne nalaze u Zagrebu, Čakovcu ili drugim centrima jer je to garancija da se o njima neće odlučivati izvan našeg grada
– Birajmo one koji se nisu iskompromitirali trulim koalicijama jer je to garancija da nas neće prevariti iza izbora. Izaberimo one koji nude ambiciozne ali ostvarive programe i koji umjesto lista želja nude konkretne odgovore na pitanje kako ih provesti, zaključio je.

Nositeljica županijske liste Tamara Moranjak iznijela je sta kako bi PGŽ imala smisao ako postane regija s većom razinom autonomije i i većim proračunom:
‘Ovako imamo situaciju da od ionako malog županijskog proračuna od oko 350 milijuna kuna, čak 72 milijuna odlazi na plaće zaposlenih. Ljudima umjesto ideologije, ‘bandiere rosse’ i kruha i igara treba ponuditi konkretna rješenja zbog kojih će živjeti bolje’.

Drugi na gradskoj listi Liste za Rijeku Livio Defranza istaknuo je visoka mjesta koja su na listi dobili mladi i predstavnici talijanske zajednice koji će zbog toga imati priliku biit izabrani u novi saziv Gradskog vijeća i Županijske skupštine.

Treći na gradskoj listi Predrag Miletić istaknuo je loše rezultate 13 godina aktualnog gradonačelnika koji su od Rijeke u gospodarskom smislu stvorili ‘spaljenu zemlju’ te je pozvao Riječane da daju svoj glas Listi za Rijeku kako Rijeka ne bi postala potok.

Podršku županijskoj listi pružio je i predstavnik nezavisne opatijske liste Gigante Dešković Vili Jeletić s kojom Lista za Rijeku surađuje na izborima za županijsku skupštinu. Listu za Rijeku na županijskoj razini podržava i viškovska nezavisna lista Ksenija Mažuran te brojni nezavisni pojedinci poput Vjerana Piršića iz Eko Kvarnera.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here