Home Najnovije Cenzurirani Dossier.hr: ”Slavko Linić spriječio poništenje pretvorbe”

Cenzurirani Dossier.hr: ”Slavko Linić spriječio poništenje pretvorbe”

133
8

Cenzura Hloverke Novak Srzić na HTV-u i smjena urednice emisije Dossier.hr  Ane Jelinić i dalje izaziva oštre kritike ne samo u široj javnosti nego i kod struke. Oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo u kojem smatraju da je Jelinić smijenjena bez ikakvog uobičajenog postupka, samo zbog razgovora s politologom Darkom Petričićem koji je govorio o pojedinim korupcijskim slučajevima objavljenim u njegovoj novoj knjizi. U intervjuu Petričić proziva i Slavka Linića kao glavnog kočničara zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije.


Cenzurirani dossier.hr o Slavku Liniću

ANA JELINIĆ:

Kao osobu koja je kao kočničara, dobro zakona o reviziji pretvorbe i privatizacija znamo kako je završila prvotna revizija. Vi ste autor te knjige Slavka Linića za kojeg tvrdite da je čak ucjenjivao koalicijske partnere IDS i LS da ne izađu sa vašim prijedlogom zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije?

DARKO PETRIČIĆ:

Tako je moj prijedlog zakona koji sam pokušao plasirati u sabor preko IDS-a, HSLS-a podrazumijevao je da se poništi sva pretvorba a tajkuni će moći zadržati, zadržati samo one tvrtke za koje mogu dokazati da su ih kupili legalnim putem. Protivnik tog zakona je bio upravo Slavko Linić koji je izvršio pritisak (zašto?) zbog tajnih dogovora između, između stranka, između pozicije i opozicije koje funkcioniraju od početka devedesetih pa do danas.

ANA JELINIĆ:

Povezujete li bliskost sa određenim tajkunima vezano za brodogradnju i brodogradilište

DARKO PETRIČIĆ:

Svaka, svaka stranka ima svoje tajkune na žalost pa tako i SDP, a Riječani jako dobro znaju koliko je Slavko Linić napravio štete riječkoj industriji.


Cenzurirani dossier.hr – Intervju Petričić

Previous articleFacebook alibi za oružanu pljačku
Next articleIzložba “Pushenje/SVE ubija”

8 COMMENTS

 1. Ma ne vjerujem,pa je li to moguće??? U SDP-u ima lopova???
  Ma kakvi,u SDP-u su sve same poštenjačine : Linić,Vrhovnik,Franolić,Jerković,itd… 😛 😀

 2. pa to se zna. Ma izborima ono 2001 kad je HDZ izgubio, koalicija na čelu s SDP je došla na vlast i zahvaljujući obećanju o reviziji kriminalne pretvorbe. Međutim odmah po stupanju na vlast, potpredsjednik vlade Slavko lInićč je rekao da je ta pretvorba napravljena po tadavažećim zakonima i da je zato legalna i nije ništa poduzeo niti poništio kako je bio obećao na izborima,.
  Slavko Linić bi ko i Bandić komotrno mogli biti u u HDZ-u ili SDP-u to im je svjedno. Iza mnogo toga lošeg u Rijeci stoji Linić.Pravi mali politički monstrum je on.

 3. Sad bi nam dobro došla tvornica konopa i drva iz Gorskog kotara da napravimo riječka VJEŠALA i da sve te riječke lopove potamanimo na tome.

 4. Hloverka je već jednom otišla sa HTV-a. Da mi je vidjet tog kriminalca, mafijozu , bandita , neprijatelja ove pokradene i isisane zemlje, koji je bio tako glup da je vrati natrag da plazi po ekranu ?
  Gledajući tu nakazu na TV-u , djeca su mi dobila svinjsku gripu,najtežeg stupnja.

 5. E da je samo Linić pomogao urušavanju Riječkog gospodarstva to bi za nas bila sreća.
  Tih Linića ima malo previše kao da su klonirani. Sve su to ubojice djačačkog lica.
  SDP se ne razlikuje puno od HDZ-a samo što nažalost imamo biračko tijelo koje se zadovoljava jednom godišnje sa sardelicama..
  Pomalo i pokojni Kazimir Jelovica je mislo da je nedodirljiv pa je cijela Luka trčala za njim po Gradu i dobro ga izlupala.
  I ovi uz SDP.a će doći na red. budite uvjereni pitanje je samo vremena.Ne bi im bio u koži kad se to dogodi.
  Bobi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here