Home Vijesti Četvrta optužnica protiv Sanadera: Tjerao Mravka da Ježiću prodaje jeftiniju struju

Četvrta optužnica protiv Sanadera: Tjerao Mravka da Ježiću prodaje jeftiniju struju

2358
0

Nakon jednoipolgodišnje USKOK-ove istrage prema nepotvrđenim informacijama podignuta je nova optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera kojeg se zajedno s bivšim vlasnikom Dioki grupe i riječkog Novog lista Robertom Ježićem te bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom tereti za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne pri čemu je HEP navodno oštećen za višemilijunski iznos.

Službena potvrda o tome zasad se nije mogla dobiti, no Mravkov odvjetnik Branko Šerić rekao je Hini da je istraga u tom predmetu bila pri kraju. Je li podignuta optužnica ne znam, kad je primim moći ću se očitovati, kazao je Šerić. Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je također da još nisu dobili optužnicu. Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić rekao je da nema komentara.

Informaciju o novoj optužnici protiv Sanadera koji je navodno s Ježićem poticao Mravka da Diokiju prodaje struju po subvencioniranoj cijeni čime su dvije Ježićeve tvrtke nezakonito stekle korist od ukupno 3,8 milijuna kuna objavio Vjesnik na internetskim stranicama.

Mravak je optužnicom navodno osumnjičen i da je na poticaj Sanadera tvrtkama u sastavu Diokija bez odluke uprave HEP-a dao zajam od 15 milijuna kuna.(HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here