Home Sport Četvrtfinale Kupa: Zagreb -Rijeka 6-4, 2-2

Četvrtfinale Kupa: Zagreb -Rijeka 6-4, 2-2

1156
0

Na Kantridi je u prvoj utakmici bilo 2-2, a u Kranjčevićevoj isto toliko nakon 90 minuta. Prva dionica završila je bez pogodaka u nastavku su uslijedila uzbuđenja i pogoci na obje strane, a kod izvođenja jedanaestaraca udarce Landeke i Novakovića obranio je vratar Josip Škorić. Krenulo je domaće slavlje…

Gosti sa Kantride pokazali su se u prvih 45 minuta u prilično skromnom izdanju – zaprijetili su tek u tri navrata, dva puta Anas Sharbini, a jednom Štrok. Niti u jednom navratu lopta nije pronašla okvir vrata. S druge pak strane domaćin u prvih 45 minuta nije uspio materijalizirati nekoliko izglednih prilika. Jednom “zicer” nije iskoristio Parlov, čiji je udarac Radman obranio, a u samoj završnici u sličnoj situaciji našao se Abdurahimi (nakon što je pretrčao 30-ak metara), ali je riječka “jedinica” opet izašla kao pobjednik. Prije i nakon opisanih situacija “zagrebaši” su četiri puta zaprijetili gostujućim vratima. Parlov, Mujdža, Jurendić i Pejić, ali nepreciznost i gostujući vratar držali su neizvjesnost u utakmici. Malu nesigurnost domaći igrači iskazali su u prvom dijelu utakmice, kada su igrači veznog i posljednjeg reda s nekoliko pogrešnih dodavanja zamalo stvorili “vatru” pred domaćim vratima, ali Riječani nisu iskoristili Zagrebovo poigravanje.

Već na početku nastavka “zagrebaši” su stigli do vodstva. Pejić je projurio po lijevoj strani, kada se našao u izglednoj sitauciji pokušao je odigrati u sredinu, a nespretno mu je loptu vratio Budicin. Sa svega nekoliko metara nije mu bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu. U svega tri minute uslijedio je preokret. Prvo je Novaković s nekoliko metara iskoristio uspavalost domaće obrane, a potom je u 71. europogotkom Križman (zakucao s lijeve strane loptu u gornji desni kut) donio gostima vodstvo. Samo pet minuta bilo je dovoljno Vugrincu da izjednači rezultat na 2-2. Pokušao je domaćin stići do nove prednosti, ali nakon nadahnute druge dionice oba suparnika prišla su izvođenju jedanaesteraca. (Jutarnji.hr)

Previous articleBurcsa izbacio Kostrenjane
Next articleJVL: Rokava Koper – Primorje EB 7:17

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here