Home Sport Dalić na početku priprema: Nema potreba za promjenama

Dalić na početku priprema: Nema potreba za promjenama

101
0
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić na današnjoj tiskovnoj konferenciji istaknuo je važnost ranijeg početka priprema. “Počinjemo ranije nego što smo mislili. Imamo igrače koji su završili prvenstvo prije sedam dana, što bi imalo za posljedicu predugu pauzu. Imat ćemo 10-12 igrača na treningu, što je specifična situacija,” rekao je Dalić.

Stanje igrača

Dalić je također komentirao stanje pojedinih igrača poput Nikole Vlašića i Ante Budimira. Vlašićev oporavak napreduje bolje od očekivanog, dok je Budimir u dobrom stanju nakon postizanja gola u zadnjoj utakmici. Očekuje se da će svi igrači biti spremni do 3. lipnja.

Taktike i očekivanja

Govoreći o taktici, Dalić je naglasio da nema potrebe za velikim promjenama. “Šest godina igramo isto i pravimo velike rezultate. Naš stil se zna, tako da nema potrebe za mijenjanjem,” izjavio je izbornik. Posebno je istaknuo važnost utakmice protiv Portugala kao ključnog testa pred Euro.

Mladi igrači

Posebna pažnja posvećena je mlađim igračima poput Luke Sučića i Martina Baturine. “Nadam se da će imati svoju ulogu i minutažu. Mislim da su oni budućnost hrvatskog nogometa i da će nositi reprezentaciju,” rekao je Dalić.

Plan priprema

Hrvatska reprezentacija će imati nekoliko ključnih dana za uigravanje i prilagodbu prije početka natjecanja. Utakmica protiv Makedonije poslužit će za provjeru trenutnog stanja ekipe, dok će susret s Portugalom biti pravi test. Nakon dolaska u Njemačku, reprezentacija će imati nekoliko dana za finalne pripreme prije prve utakmice protiv Španjolske.

Popis igrača

Izbornik je objavio popis igrača za Euro, koji uključuje iskusne veterane poput Luke Modrića i Marcela Brozovića, ali i mlađe nade poput Martina Baturine i Luke Sučića. Također su objavljeni pretpozivi za nekoliko mladih igrača koji bi se mogli pridružiti ekipi u slučaju potreba.

Hrvatska reprezentacija ulazi u završnu fazu priprema za Europsko prvenstvo s visokim očekivanjima. Podrška navijača bit će ključna, a očekuje se da će veliki broj Hrvata pratiti reprezentaciju tijekom turnira. Zlatko Dalić i njegov tim vjeruju u uspjeh i nadaju se da će postići najbolji rezultat u povijesti nastupa Hrvatske na Europskim prvenstvima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here