Home Vijesti Je li još uvijek jeftinije kupovati namirnice u Trstu?

Je li još uvijek jeftinije kupovati namirnice u Trstu?

297
0

Na hrvatskom Redditu, popularnoj društvenoj mreži, često se mogu pronaći korisni savjeti, trikovi, tužne ispovijesti ili komentari o svakodnevnom životu u Hrvatskoj. Nedavno je jedan korisnik odlučio podijeliti svoje iskustvo kupovine u Italiji, točnije u Trstu, što je izazvalo brojne reakcije i usporedbe cijena s Hrvatskom. Je li još uvijek jeftinije kupovati namirnice u Trstu?

Kupovina u Trstu za manje od 60 eura

Jedan korisnik je na Redditu podijelio fotografiju na kojoj se vide razni proizvodi koje je kupio u Trstu za manje od 60 eura. Na fotografiji su vidljivi proizvodi poput kobasica, svježeg mesa, tjestenine, riže, umaka, pašteta, sokova i slastica. Uz fotografiju je napisao: “57,63€ u Trstu”.

Reakcije i komentari na Redditu

Naravno, objava je izazvala brojne komentare. Mnogi su bili iznenađeni količinom proizvoda kupljenih za manje od 60 eura, dok su neki izražavali sumnju u razliku cijena između Hrvatske i Italije.

Jedan komentator je napisao: “Ne da nas deru, nego nam nokte čupaju”. Drugi je predložio da se napravi usporedba cijena s hrvatskim trgovinama, što je jedan od korisnika i učinio.

Usporedba cijena s hrvatskim trgovinama: gdje je jeftinije kupovati

Korisnik je usporedio cijene proizvoda iz Trsta s cijenama u Konzumu, jednoj od najvećih trgovina u Hrvatskoj. Rezultati su bili zapanjujući:

  • Umak za tjesteninu: U Italiji košta 1,19€, dok u Hrvatskoj 2,99€.
  • Tjestenina (500g): U Italiji 0,59€, a u Hrvatskoj 1,29€.
  • Kapari (360g): U Italiji 1,49€, dok u Hrvatskoj 1,99€ za samo 60 grama.
  • Tortellini: U Hrvatskoj 2,95€, a u Trstu 1,69€.

Ova usporedba pokazala je da su proizvodi u Trstu znatno jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Zaključci iz usporedbe cijena

Korisnik je također usporedio cijene pesto umaka, bolognese umaka, kave i drugih proizvoda te zaključio da je kupovina u Trstu općenito jeftinija.

Nostalgija za prošlim vremenima

Jedan od komentatora se našalio: “Bilo je to dobro vrijeme. Sve na kredit, sve za raju, jarane. U auto naspi čorbe, pa u Trst po farmerke“, prisjećajući se vremena kada su mnogi često išli u Trst po povoljnije proizvode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here