Mozaik

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom. Izvedba komične hit opere, Verdijev „Falstaff“, u subotu 14. srpnja u 20 sati, dobit će novu, prigodnu nogometnu dimenziju! Poznata priča, puna humora i vedrine, o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima. Pa i oni gledatelji koje je možda riječki „Falstaff“ već oduševio u nekoj od ranijih, redom rasprodanih izvedbi, ne bi nikako smjeli propustiti ni ovu jedinstvenu subotnju. Jer ovaj je „Falstaff“ obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.
U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa i uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.
Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.
I na kraju podsjetimo kako je kritika ovu predstavu ocijenila kao „predstavu u kojoj je sve sjelo na pravo mjesto“, „vrhunsku produkciju koju bi stvarno bilo šteta propustiti“, „ scensku igru dostojnu svake svjetski relevantne produkcije“, „ višeslojnu, intelektualno duhovitu, razigranudo najsitnijeg detalja, prštavu i prepunu naboja, režijski inovativno i čisto realiziranu“.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

U Rijeci zasvijetlio prvi ‘ženski’ semafor!

spFebruary 20, 2019

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

spFebruary 18, 2019

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

spFebruary 18, 2019

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.