Mozaik

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom. Izvedba komične hit opere, Verdijev „Falstaff“, u subotu 14. srpnja u 20 sati, dobit će novu, prigodnu nogometnu dimenziju! Poznata priča, puna humora i vedrine, o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima. Pa i oni gledatelji koje je možda riječki „Falstaff“ već oduševio u nekoj od ranijih, redom rasprodanih izvedbi, ne bi nikako smjeli propustiti ni ovu jedinstvenu subotnju. Jer ovaj je „Falstaff“ obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.
U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa i uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.
Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.
I na kraju podsjetimo kako je kritika ovu predstavu ocijenila kao „predstavu u kojoj je sve sjelo na pravo mjesto“, „vrhunsku produkciju koju bi stvarno bilo šteta propustiti“, „ scensku igru dostojnu svake svjetski relevantne produkcije“, „ višeslojnu, intelektualno duhovitu, razigranudo najsitnijeg detalja, prštavu i prepunu naboja, režijski inovativno i čisto realiziranu“.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

40. Ri Rock – 40 godina u 4 dana: Dodijeljeni Ri Rock kipići

spDecember 8, 2018

Sveti Nikola razveselio male Riječane

spDecember 7, 2018

FOTO: Prelijepa Ema Gračan nova je Kraljica Hrvatske!

spDecember 6, 2018

Godišnji horoskop za 2019. godinu

spDecember 6, 2018

FOTO: Spektakularno paljenje lampica na Trsatskoj gradini oduševilo tisuće posjetitelja!

spDecember 3, 2018

Humanitarni koncert: Najljepše melodije Istre i Kvarnera

spDecember 3, 2018

Otvoreno klizalište ‘Morska pahuljica’

spDecember 2, 2018

Rijeka zasjala u blagdanskom ruhu!

spDecember 1, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.