Mozaik

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Današnji Falstaff posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije!

Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom. Izvedba komične hit opere, Verdijev „Falstaff“, u subotu 14. srpnja u 20 sati, dobit će novu, prigodnu nogometnu dimenziju! Poznata priča, puna humora i vedrine, o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima. Pa i oni gledatelji koje je možda riječki „Falstaff“ već oduševio u nekoj od ranijih, redom rasprodanih izvedbi, ne bi nikako smjeli propustiti ni ovu jedinstvenu subotnju. Jer ovaj je „Falstaff“ obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.
U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa i uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.
Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.
I na kraju podsjetimo kako je kritika ovu predstavu ocijenila kao „predstavu u kojoj je sve sjelo na pravo mjesto“, „vrhunsku produkciju koju bi stvarno bilo šteta propustiti“, „ scensku igru dostojnu svake svjetski relevantne produkcije“, „ višeslojnu, intelektualno duhovitu, razigranudo najsitnijeg detalja, prštavu i prepunu naboja, režijski inovativno i čisto realiziranu“.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Film ‘Kula smrti’ u ‘Art kinu’

spMay 20, 2019

Velika obljetnica Fiumanke – punih 20 godina riječke regate

spMay 20, 2019

Riječki tunel ponovno otvoren!

spMay 20, 2019

Riječki lutkari iz Kragujevca se vratili sa šest nagrada!

spMay 20, 2019

Završen je 10. Student Day Festival: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili tisuće mladih

spMay 19, 2019

‘Leica format’: Najbolja predstava hrvatske drame od ‘Vježbanja života’?

spMay 19, 2019

Bare i Majke sinoć zapalili crne ovce u Baški

spMay 18, 2019

Rudimental sinoć ‘zaludio’ riječku publiku, večeras na SDF-u nastupaju Edo Maajka, Urban, Vatra i DJ Darius Syrossian

spMay 18, 2019

Kreće spektakularni koncertni program Student Day Festivala: Večeras Rudimental, TBF, Krešo Bengalka i drugi

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.