Biznis

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

U riječko brodogradilište ‘3. maj’ jutros su stigli predstavnici splitskog Brodosplita koji su zajedno s tršćanskim Fincantierijom, jednim od najvećih brodograditelja u Europi, zainteresirani za posrnuli riječki škver. Razgovarali su samo s predstavnicima Štrajkaškog odbora, javlja N1.

Sastanak s predstavnicima Brodosplita na temu ponude Ficantierija i Brodosplita za privatizaciju 3.maja počeo je u 10 sati.

Predsjednik Uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak, nakon sastanka nije htio potvrditi želi li konzorcij ući u vlasničku strukturu ‘3. maja’.

Kaže da bi najprije trebalo napraviti dubinsko snimanje brodogradilišta. Ističe da su problem, kako kaže, pokradeni milijuni koji su završili u Uljaniku.

“Što se tiče nas, tek nakon dubinskog snimanja znat ćemo jesmo li zainteresirani”, dodaje.

Za spas ‘3. maja’, ponavlja, ima još doslovno pet minuta jer kada uđe u stečaj, upozorava, to je neka druga priča.

S namjerom konzorcija Brodosplita i Ficantierija upoznati su i u Vladi otkriva Debeljak, koji je potvrdio da su o ponudi konzorcija razgovarali u Ministarstvu gospodarstva.

Predsjednik Štrajkačkog odbora u brodogradilištu ‘3. maj’, Veljko Todorović otkrio je više od Debeljaka. Na pitanje je li istina da je Uprava Uljanika zabranila Debeljaku dolazak u ‘3. maj’, odgovorio je: “Istina.”

“To je način na koji Uljanik pregovara i kako rade na planovima za ‘3. maj’. To znači da oni ne žele spasiti ovo brodogradilište, to je svima jasno u ovoj državi”, ističe.

Na pitanje gdje je bila Uprava ‘3. maja’ dok je Štrajkaški odbor razgovaro s Debeljakom, odgovara: “Uprava ‘3. maja’ je u Uljaniku”.

Na novinarski upit tko bi bio najbolji za posrnuli riječki škver, Todorović kaže: “Onaj koji najprije dođe taj bi najviše odgovarao, ova agonija traje više od godine dana. Mi više nemamo što raditi”, kaže Todorović.

Sindikalist Juraj Šoljić pozvao je i sve druge zainteresirane da dođu u ‘3. maj’ i iznesu svoje namjere oko ulaska u vlasništvo.

Kaže da je Debeljak iskazao interes da uđe u vlasništvo ‘3. maja’. Šoljić je pozvao i Ukrajince, koji su u ponedjeljak bili kod premijera Plenkovića, da dođu u Rijeku i obznane svoje namjere.

Kaže da će radnici gurati njihove ponude jer ovako “dobivaju plaću, a ne rade ništa”.

Na pitanje što je na sastanku rečeno o konzorciju, sindikalist kaže da bi po iznesenom u ‘3. maju’ najprije radili sekcije za Ficantieri, a kasnije i kruzere.

Debeljak ni prije sastanka nije želio otkriti što nude ‘3. maju’ i jesu li zainteresirani i za Uljanik.

Na pitanje što očekuje, odgovorio je da žele podržati da brodogradnja u Hrvatskoj uspije, a što su kaže dokazali da je moguće primjerom Brodosplita.

“Idemo savjetovati, pokazati da to možemo”, kazao je Debeljak.

Na pitanje reportera N1 donose li samo savjet ili su zainteresirani za privatizaciju, Debeljak je odgovorio: “To ćemo vidjeti što žele, na koji način da se pomogne…”

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Je li Debeljak spreman na međufinanciranje Uljanika?

spFebruary 20, 2019

Želite li putovati svijetom, steći praktično iskustvo i pri tome zaraditi novac??

spFebruary 20, 2019

Predrag Blečić: Stečaj s preustrojem rješenje za opstanak 3.maja

spFebruary 19, 2019

Horvat: Europska komisija nije protiv međufinanciranja Uljanika i 3.maja

spFebruary 18, 2019

Lošinjskom hotelu Aurora gosti dodijelili vrijedno priznanje

spFebruary 14, 2019

Amerikanci spašavaju LNG terminal na Krku? Washington od Mađarske traži uvoz LNG-a s Krka!

spFebruary 9, 2019

Debeljak: Posla će biti i za Uljanik i za 3. Maj, trebat ćemo još radnika

spFebruary 9, 2019

Ove godine u Rijeku stiže rekordan broj kruzera!

spFebruary 8, 2019

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

spFebruary 6, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.