Home Vijesti Dečko Sanaderove kćeri bio direktor Ježićeve tvrtke

Dečko Sanaderove kćeri bio direktor Ježićeve tvrtke

2572
1

Početkom prosinca prošle godine završeni su ovjereni prijepisi dopisa američkih ministarstava pravosuđa i domovinske sigurnosti koji su potvrdili pretpostavke USKOK-ovih istražitelja da je boravak Andreja Dojkića i njegove tadašnje djevojke Petre Sanader plaćao Robert Ježić, vlasnik Diokija, te da se stan u Zeckendorf tornjevima, gdje su živjeli, plaćao preko odvjetničkog ureda Yorama Ginacha, doznaje Jutarnji list, kao i da je četiri dana poslije u Gajevu, na poziv USKOK-a, stigao sam Andrej Dojkić.

Pričalo se o njihovu boravku u Americi. Na stolu je bilo šest registratora u kojima je bila prikupljena dokumentacija o njegovu i Petrinu boravku u SAD-u: izvodi s bankovnih računa o transakcijama, uplate, isplate, dopisi, piše taj list.

Za jednu uplatu Dojkić je tako rekao da je to plaća koju je primao od tvrtke International Chemical Services, koja je osnovana preko odvjetničkog ureda, u kojoj je Robert Ježić postavio Andreja Dojkića za direktora.

Dojkić je u razgovoru sa istražiteljima rekao da je uplatio 5000 dolara na račun u austrijskoj banci na ime Ive Šarića, Sanaderova punca, kao povrat duga obitelji Sanader.

Prema optužnici vidi se da je mladi glumac bio i poslovno povezan s obitelji Sanader, a USKOK je pribavio i dokaze o tim poslovnim odnosima. Neslužbeno Jutarnji doznaje da su Dojkiću već nakon Sanaderove ostavke slana upozorenja da se izvuče iz poslovnih odnosa s bivšim premijerom, što je on i učinio. USKOK je u međuvremenu pribavio i ovjereni prijevod ugovora o najmu stana za Petru Sanader i Andreja Dojkića.

U spisu je i ugovor koji je, 1. kolovoza 2009., Ježićeva tvrtka Chemical Services Corporation, u kojoj je Dojkić bio direktor, sklopila s Tierra Realty S. A.

Na popisu dokumentacije iz SAD-a su i dva ugovora o najmu stanova za Petru Sanader i Andreja Dojkića. Istog dana kad su stigli dopisi o ugovorima za stanove, u USKOK su stigli i prijevodi o tome koliko se Ivi Sanaderu plaćalo za gostovanje na Sveučilištu Columbia.

1 COMMENT

  1. Danas, 12. siječnja u Novom listu piše da je R.Ježić Predsjednik Nadzornog odbora?, a kupio ga je neki F—- gian, a glavni urednik i politika ostala ista. Raja nema pojma ili uopće ne shvaća što i tko vodi ovu državu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here