Vijesti

Dečko Sanaderove kćeri bio direktor Ježićeve tvrtke

Dečko Sanaderove kćeri bio direktor Ježićeve tvrtke

Početkom prosinca prošle godine završeni su ovjereni prijepisi dopisa američkih ministarstava pravosuđa i domovinske sigurnosti koji su potvrdili pretpostavke USKOK-ovih istražitelja da je boravak Andreja Dojkića i njegove tadašnje djevojke Petre Sanader plaćao Robert Ježić, vlasnik Diokija, te da se stan u Zeckendorf tornjevima, gdje su živjeli, plaćao preko odvjetničkog ureda Yorama Ginacha, doznaje Jutarnji list, kao i da je četiri dana poslije u Gajevu, na poziv USKOK-a, stigao sam Andrej Dojkić.

Pričalo se o njihovu boravku u Americi. Na stolu je bilo šest registratora u kojima je bila prikupljena dokumentacija o njegovu i Petrinu boravku u SAD-u: izvodi s bankovnih računa o transakcijama, uplate, isplate, dopisi, piše taj list.

Za jednu uplatu Dojkić je tako rekao da je to plaća koju je primao od tvrtke International Chemical Services, koja je osnovana preko odvjetničkog ureda, u kojoj je Robert Ježić postavio Andreja Dojkića za direktora.

Dojkić je u razgovoru sa istražiteljima rekao da je uplatio 5000 dolara na račun u austrijskoj banci na ime Ive Šarića, Sanaderova punca, kao povrat duga obitelji Sanader.

Prema optužnici vidi se da je mladi glumac bio i poslovno povezan s obitelji Sanader, a USKOK je pribavio i dokaze o tim poslovnim odnosima. Neslužbeno Jutarnji doznaje da su Dojkiću već nakon Sanaderove ostavke slana upozorenja da se izvuče iz poslovnih odnosa s bivšim premijerom, što je on i učinio. USKOK je u međuvremenu pribavio i ovjereni prijevod ugovora o najmu stana za Petru Sanader i Andreja Dojkića.

U spisu je i ugovor koji je, 1. kolovoza 2009., Ježićeva tvrtka Chemical Services Corporation, u kojoj je Dojkić bio direktor, sklopila s Tierra Realty S. A.

Na popisu dokumentacije iz SAD-a su i dva ugovora o najmu stanova za Petru Sanader i Andreja Dojkića. Istog dana kad su stigli dopisi o ugovorima za stanove, u USKOK su stigli i prijevodi o tome koliko se Ivi Sanaderu plaćalo za gostovanje na Sveučilištu Columbia.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Franjo Čabrijan

    January 12, 2012 at 13:02

    Danas, 12. siječnja u Novom listu piše da je R.Ježić Predsjednik Nadzornog odbora?, a kupio ga je neki F—- gian, a glavni urednik i politika ostala ista. Raja nema pojma ili uopće ne shvaća što i tko vodi ovu državu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.