Home Najnovije Djevojčica (2) umrla nakon što je progutala bateriju iz daljinskog: Kiselina iz...

Djevojčica (2) umrla nakon što je progutala bateriju iz daljinskog: Kiselina iz baterije joj sagorjela crijeva (VIDEO)

261
0

Harper Lee Fantorpe tragično je preminula progutavši bateriju s daljinskog upravljača i kada joj je kiselina iz baterije opekla crijeva i ušla u glavnu arteriju.

Njezina majka, ožalošćena Stacy Niklin, u suzama objašnjava da se sjeća kako su njezine posljednje riječi bile: “Mama, trebam te”, javlja BBC.

Nije bila svjesna da je djevojčica nešto progutala sve dok nije pronašla daljinski upravljač s nedostajućom baterijom.

– Radi se o svijesti. Ako uspijem spasiti jedno dijete ili stotinu, upozorivši roditelje da budu oprezniji, tada sam ispunila obećanje koje sam dala svojoj bebi – rekla je.

Za djevojčicu se tog dana brinula njezina starija sestra Jamie, koja je opisala trenutak kada se djevojčici glava iznenada “vratila unazad” prije nego što je počela povraćati krv.

– Nije reagirala. Samo se jako iskrivila, sklopila oči i nije mi mogla odgovoriti, kao da je nema – rekla je.

Harper Lee hitno je prebačena u Sveučilišnu bolnicu Royal Stock, gdje joj je izvršena dvolitrena transfuzija nakon što je izgubila polovicu krvi u malom tijelu prije nego što je podvrgnuta operaciji.

– Rekla sam joj da je volim i tada sam je zadnji put vidjela. Na pola operacije kirurg je izašao i rekao mi da misle da je progutala bateriju – objasnila je Stacey za BBC.

Poput daljinskih upravljača, male okrugle baterije koriste se u širokom spektru proizvoda, uključujući ključeve automobila, satove, igračke i kuhinjske vage.

Harper Lee je tijekom operacije pretrpjela srčanu aritmiju i umrla, a istraga o njezinoj smrti potvrdila je da je to bilo slučajno.

Stariji mrtvozornik iz Sjevernog Staffordshirea, Andrew Barkley, rekao je:

– U javnom zdravstvu postoji vrlo jasna zabrinutost zbog toga. To je pogodilo puno djece. Vlada Velike Britanije pokrenula je kampanju sigurnosti baterija ranije ove godine.

Majka dodaje:

– Nismo znali koliko je to opasno. Baterije – one su u svemu – dječjim knjigama, igračkama. Morla sam otići i reći djevojkama da im je sestra preminula. Ostavila je vrlo veliku rupu u našim srcima. Ovih pet tjedana bilo je apsolutno mučenje, osjećam se tako izgubljeno. Kuća je tako tiha.

Pedijatrica savjetnica iz Sveučilišne bolnice Royal Stoke, Anna Pigot, rekla je da je u Velikoj Britaniji bilo više drugih slučajeva smrti ili vrlo ozbiljnih ozljeda od djece koja su progutala baterije.

Roditelji bi trebali biti svjesni simptoma kao što su slinjenje i iskašljavanje krvi, kao i dijete koje pokazuje na grlo ili želudac, rekla je.

Odbor za zaštitu djece iz Staffordshirea izdao je upozorenje roditeljima nakon smrti, potičući roditelje da “vjeruju svojim instinktima i brzo djeluju čak i ako nema simptoma”.

Gradsko vijeće “Stoke-on-Trenta” objavilo je da je riječ o “tragičnoj nesreći” i obvezalo se podići svijest o opasnostima baterija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here