Home Sport Đoković bi mogao završiti u zatvoru zbog davanja lažnih informacija australskom vlastima

Đoković bi mogao završiti u zatvoru zbog davanja lažnih informacija australskom vlastima

141
0

Nastavlja se sapunica oko Novaka Đokovića i njegova boravka u Australiji. Prema tamošnjim medijima granične vlasti istražuju njegovu tvrdnju da 14 dana prije dolaska u Australiju nije nigdje putovao. Naime, svi koji apliciraju vizu za kod dolazak u Australiju suoče se sa istim pitanjem: “Da li ste putovali ili ćete negdje 14 dana prije leta u Australiju”. Kao i svaki takav formular u dnu stoji objašnjenje da  je davanje lažnih podataka ozbiljan prekršaj. Đoković je na formularu zaokružio “ne” i barem prema australskim medijima počinio ozbiljan prekršaj,

Naime, uvidom u njegove društvene mreže jasno je da je do Melbournea stigao preko Dubaija i Španjolske otkud je krenuo na put 5. siječnja. Australci tvrde da je sukladno tome u Španjolskoj trebao biti od 22. prosinca, a u posjedu su fotografija temeljem kojih je viđen u Beogradu 25. prosinca. Šest dana kasnije, u novogodišnjoj noći, pojavila se snimka Đokovića na jugoistoku Španjolske.

Australski mediji tvrde da Novaku prijeti kazna za davanje lažnih ili obmanjujućih informacija od maksimalnih 12 mjeseci – zatvora.

Inače, tamošnji mediji nagađaju i da je ministar imigracije Alex Hawke odbio isključiti korištenje svojih osobnih ovlasti da još jednom ukine Đokovićevu vizu i izbaci ga iz zemlje.

Previous article“To ne znači da se utopio”: Evo kako je telefon Mateja Periša završio kod Velikog ratnog ostrva
Next articleOrkanska bura u Prizni uzela život vozaču tegljača: Sletio s ceste, prevrnuo se na krov i poginuo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here