Home Vijesti Đoković odao počast srpskim teroristima ubijenim na Kosovu

Đoković odao počast srpskim teroristima ubijenim na Kosovu

319
0

Kosovo i Srbiju od nedjelje potresa sukob srpskih terorista i kosovskih snaga sigurnosti u selu Banjska u općini Zvečan. U njima je ubijen jedan pripadnik kosovske policije albanske nacionalnosti i trojica srpskih napadača. Više srpskih terorista je uhićeno, a nakon što su razbijeni, kosovska policija pronašla je i pokazala bogat arsenal modernog i teškog oružja s kojim su došli na Kosovo.

Kosovski policajac ubijen je iz zasjede nakon što su lokalni Srbi kamionima blokirali ceste. Sukobi su nastavljeni tijekom nedjelje, kad je došlo do pucnjave oko pravoslavnog manastira Banjska. Uhićeno je još desetak osoba i pronađena ogromna količina oružja.

Kako je rekao kosovski ministar policije Dželjalj Svećlja, zaplijenjeno oružje vrijedno je pet milijuna eura. “To je oružje srpske vojske, proizvedeno je 2021. Ima mina koje su proizvedene 2022. Nisu ostaci ratova 90-ih godina”, rekao je.”Ovo je logistika koju ima prava vojska. Otkrili smo još jedno blindirano vozilo. Tu su kamioni i buldožeri koji prevoze municiju. Ima više minobacača, protutenkovskih i protupješadijskih mina.”, rekao je Svećlja. Objavio je da je među ubijenim Srbima i bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije.

Srbija, koja ne priznaje realnost da je Kosovo neovisna, samostalna i međunarodno priznata država nego ga svojata, na ovo je odgovorila proglašenjem dana žalosti i prikazivanjem njenih ubijenih teško naoružanih terorista na teritoriju druge države kao nevinih mučenika. Njima počast odaju Delije i Grobari, a pridružio im se i Novak Đoković. Vjerojatno najbolji tenisač svih vremena na Instagramu je uz emotikon molitve objavio fotografiju iz Hrama Svetog Save u Beogradu. Tamo se Srbi klanjaju sunarodnjacima ubijenima jer su upali na teritorij druge države te iz zasjede ubili policajca. No, očito po količini njihovog naoružanja, imali su i planove za opsežnije vojne akcije.

Previous articleČovjek upao u potok dubok jedan metar i utopio se
Next articleDrama u Ajaxu zbog hrvatskog reprezentativca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here