Home Najnovije Drama u Ajaxu zbog hrvatskog reprezentativca

Drama u Ajaxu zbog hrvatskog reprezentativca

232
0

Kriza u Ajaxu i dalje traje. Osim rezultatske, zbog koje je slavni klub na pet osvojenih bodova u pet ligaških utakmica, traje i ona o navodnim nepravilnostima o osam milijuna eura vrijednom transferu hrvatskog reprezentativca Borne Sose iz Stuttgarta.

Podsjetimo, Sosa je zadnjeg dana prijelaznog roka prešao iz Stuttgarta u Ajax, zbog čega je bila otvorena istraga u čijem se središtu našao sada već bivši sportski direktor kluba Sven Mislintat. Ajaxovi čelni ljudi angažirali su ga samo četiri mjeseca prije nego što je smijenjen jer nije imao podršku u klubu, kako je navedeno.

Mislintat je bio u sukobu interesa prilikom Sosinog transfera, čega u klubu tada nisu bili svjesni. On je oko Sosinog transfera pregovarao s agentom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Matchmetrics je platforma koja služi za skautiranje sportaša pomoću statističkih podataka. Mislintat je s udjelom u vlasništvu od 35% najveći dioničar Matchmetricsa.

U lipnju ove godine nogometna agencija za zastupanje nogometaša AKA Global, koju vode Arthur Beck i Kerim Cerit, dobila je 3% dionica u Matchmetricsu u zamjenu za raniju investiciju od 161 tisuće eura. Tako su postali izravni poslovni suradnici Ajaxovog sportskog direktora Mislintata. Ne bi to bio problem da u pregovorima Ajaxa, Stuttgarta i Sose nije sudjelovao sam Arthur Beck. U Ajaxovom statutu pak stoji da sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa.

De Telegraaf je prije nekoliko dana objavio da je Sosi promjena agenta postavljena kao uvjet za transfer. Sada je to i ponovio u tekstu u kojem se navodi da je Mislintat rekao Sosi da transfer u Ajax može napraviti isključivo preko Becka, čime je CAA Stellar pretrpio financijsku štetu, smatra Sosina bivša agencija.

Isti list sad piše da je Ajaxu, točnije njegovoj financijskoj direktorici Susan Lenderink, stigao e-mail Sosine bivše agencije s optužbom i zahtjevom za financijsko obeštećenje zbog transfera. Agencija tvrdi da klub koji kupuje igrača mora tražiti potvrdu koja dokazuje da je igrač dao dopuštenje agentu za pregovore. CAA Stellar tu potvrdu proslijedio je u e-mailu Lenderink. Posao je završio Beck, no bivša Sosina agencija traži novac od Ajaxa u tom transferu jer ga smatra odgovornim za opisani rasplet.(Index.hr)

Previous articleĐoković odao počast srpskim teroristima ubijenim na Kosovu
Next articleMarca: Ovo što rade Modriću je za plakati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here