Home Biznis Države godine je: Urugvaj!

Države godine je: Urugvaj!

904
0

Ugledni britanski časopis Economist prvi je put izabrao državu godine.

‘Postignuća koja ponajviše zaslužuju pohvalu su, smatramo, reforme koje utiru nove putove i koje ne unapređuju samo pojedinu naciju već, ako se slijede, mogu koristiti svijetu’, priopćila je redakcija.

‘Gay brakovi primjer su takve politike koja prelazi granice, a takva politika uvećala je globalni iznos ljudske sreće bez financijskih troškova. Nekoliko država provelo je takvu politiku u 2013, uključujući Urugvaj, koji je ujedno, a što je jedinstveno, legalizirao i regulirao proizvodnju, prodaju i konzumiranje kanabisa’.

‘Takva je promjena tako očigledno razborita – potiskuje hulje i dopušta vlastima da se koncentriraju na ozbiljnija nedjela – da je se nije prihvatila nijedna druga zemlja. Ako bi i ostali to slijedili, i ako bi bili uključeni drugi narkotici, šteta koju ta droga čini svijetu bila bi drastično smanjena.’

‘Što je još bolje, čovjek na vrhu, predsjednik José Mujica, je zadivljujuće skroman. Neuobičajeno iskren za jednog političara, novi je zakon nazvao eksperimentom. Živi u skromnoj kućici, sam se vozi na posao u automobilu Wolkswagen Beetle i u avionu koristi ekonomsku klasu. Skromni, hrabri, liberalni i veseli Urugvaj naša je država godine’, objavio je Economist.

Previous articleRIJEČKI PRIVREDNI BAROMETAR: Hoće li kineske investicije spasiti Rijeku?
Next articlePredsjednik općinskog vijeća Omišalj veličao ustaški pokret?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here