Home Biznis EURO IZBORI: Tasmina potukla antiemigracijski UKIP u Škotskoj?

EURO IZBORI: Tasmina potukla antiemigracijski UKIP u Škotskoj?

861
0
10401406_10152488219399078_1249845323920011275_n
SNP osvaja trećeg europarlamentarca?

Članica European Free Alliance Scottish national party je na putu osvajanja trećeg europarlamentarca na jučerašnjim izborima održanim u Škotskoj. Škotska u EU parlamentu daje 6 zastupnika, prema svim indikatorima 2 su bila rezervirana za SNP, 2 za Laburiste, 1 za konzervativce dok se se za preostali šesti mandat koji su do sada držali Liberalni demokrati borili SNP i euroskeptični i anti-emigracijski UKIP Nigel Faragea.

Iako će glasovi biti prebrojani tek u ponedjeljak, prve naznake govore da će treću stolicu u EU parlamentu osvojiti popularna Tasmina Ahmed-Sheikh, glumica, odvjetnica i političarka rođena u Londonu od majke češko-welškog porijekla i oca Indijca koji je u Britaniju emigrirao iz Pakistana.

Vođa SNP-a izjavio je kako ankete previđaju da će ovi izbori biti izbor između Tasmine i UKIP-a
– Za vrijeme kampanje upozoravali smo Škote da odbace netolerantnu agendu UKIP-a koja može napraviti puno štete i dobili pozitivne reakcije.

UKIP kandidat David Coburn priznao je zaostatak svoje stranke i najavljivao borbu za svaki glas. No, čini se da će UKIP znatno bolje proći južno od Škotske granice budući da mu ankete predviđaju 28 posto, jedan posto više od Laburista i pet od Konzervativaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here