Home Vijesti FOTO: Riječka Čistoća ponovno iznevjerila!

FOTO: Riječka Čistoća ponovno iznevjerila!

4540
0

Riječka Čistoća ponovno je danas pozvana na odgovornost zbog nesposobnosti u gospodarenju otpadom. Zbog golim očima vidljivog onečišćenja okoliša sa deponija „Marišćina“, prozvao ih je Krizni eko stožer Marišćina.

Priložene slike prikazuju smeće nekontroliranog sadržaja sa deponija „Marišćina“ koje zbog orkanske bure tijekom noći sa 04.03.2015. na 05.03.2015. leži razbacano po šumi i naseljenom području Općine Viškovo.

Inspekcija zaštite okoliša je prije dvije godine riječkoj Čistoći dala jasnu uputu da se deponijsko tijelo mora prekrivati tzv. zaštitnom folijom. Čistoća dosadašnjim primjerom ne samo da ne posjeduje sposobnost kontrole širenja nemogućeg smrada smeća sa Marišćine, na koje se gotovo svakodnevno žali lokalno stanovništvo, ona do sada uslijed vremenskih neprilika, niti jedanput nije uspjela okoliš zaštiti od smeća kojim „gospodari“. Uputa inspekcije se stoga ili bahato ignorira ili folija očito nikada i nije bila pravo rješenje, ističu u KESM-u koji su o aktualnim sramotnim okolnostima ponovno informirali Inspekciju zaštite okoliša i pozvali na izlazak na teren, te sankcioniranje onečišćivača.

‘Ovim putem pozivamo sve odgovorne u lancu gospodarenja otpadom Riječke regije i Primorsko – goranske županije, a prije svega Načelnicu Općine Viškovo, Sanju Udović, Župana Zlatka Komadinu, Gradonačelnika Vojka Obersnela i direktora KD Čistoća d.o.o. Bojana Jurdanu da osobno posjete Marišćinu i javnosti objasne propuste, plan sanacije i prevencije ovakvih propusta u budućnosti.

Deponij „Marišćina“ se nikada nije mogao nazivati privremenim rješenjem, kako su ih mnogi nazivali obmanjujući tako javnost. Deponij je tu, smrad i smeće su daleko od kontroliranih uvjeta, suvremenog centra i ceste nema, svi rokovi su probijeni, a za posljedice nitko ne odgovara’, zaključuje se u izjavi za javnost KESM-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here