Vijesti

FOTO: Riječka Čistoća ponovno iznevjerila!

FOTO: Riječka Čistoća ponovno iznevjerila!

Riječka Čistoća ponovno je danas pozvana na odgovornost zbog nesposobnosti u gospodarenju otpadom. Zbog golim očima vidljivog onečišćenja okoliša sa deponija „Marišćina“, prozvao ih je Krizni eko stožer Marišćina.

Priložene slike prikazuju smeće nekontroliranog sadržaja sa deponija „Marišćina“ koje zbog orkanske bure tijekom noći sa 04.03.2015. na 05.03.2015. leži razbacano po šumi i naseljenom području Općine Viškovo.

Inspekcija zaštite okoliša je prije dvije godine riječkoj Čistoći dala jasnu uputu da se deponijsko tijelo mora prekrivati tzv. zaštitnom folijom. Čistoća dosadašnjim primjerom ne samo da ne posjeduje sposobnost kontrole širenja nemogućeg smrada smeća sa Marišćine, na koje se gotovo svakodnevno žali lokalno stanovništvo, ona do sada uslijed vremenskih neprilika, niti jedanput nije uspjela okoliš zaštiti od smeća kojim „gospodari“. Uputa inspekcije se stoga ili bahato ignorira ili folija očito nikada i nije bila pravo rješenje, ističu u KESM-u koji su o aktualnim sramotnim okolnostima ponovno informirali Inspekciju zaštite okoliša i pozvali na izlazak na teren, te sankcioniranje onečišćivača.

‘Ovim putem pozivamo sve odgovorne u lancu gospodarenja otpadom Riječke regije i Primorsko – goranske županije, a prije svega Načelnicu Općine Viškovo, Sanju Udović, Župana Zlatka Komadinu, Gradonačelnika Vojka Obersnela i direktora KD Čistoća d.o.o. Bojana Jurdanu da osobno posjete Marišćinu i javnosti objasne propuste, plan sanacije i prevencije ovakvih propusta u budućnosti.

Deponij „Marišćina“ se nikada nije mogao nazivati privremenim rješenjem, kako su ih mnogi nazivali obmanjujući tako javnost. Deponij je tu, smrad i smeće su daleko od kontroliranih uvjeta, suvremenog centra i ceste nema, svi rokovi su probijeni, a za posljedice nitko ne odgovara’, zaključuje se u izjavi za javnost KESM-a.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.