Home Vijesti Glasnogovornik izraelske vojske napao Gretu Thunberg pa se kasnije ispričao

Glasnogovornik izraelske vojske napao Gretu Thunberg pa se kasnije ispričao

158
0

Izraelska vojska kritizirala je švedsku klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg, nakon što je poslala poruku kojom je podržala Palestince i složila se s komentarom u kojem je pisalo da se u Gazi provodi “genocid”. Thunberg je poručila da “svijet treba progovoriti i pozvati na trenutni prekid vatre, pravdu te slobodu za Palestince i sve pogođene civile”.

Klimatska aktivistica je također na svom Instagram računu podijelila objavu računa Palestina Speaks koji tvrdi da se u Gazi događa “genocid”. Riječ je o propalestinskom računu, na kojem je slavljen Hamasov smrtonosni napad na Izrael prije dva tjedna.

Objava koju je Thunberg podijelila govorila je o “ogorčenju prema genocidu u Gazi i represivnom državnom teroru mnogih zapadnih država protiv svakoga tko pokazuje i djeluje solidarno s Palestincima”. Arye Sharuz Shalicar, glasnogovornik izraelske vojske, osvrnuo se za Politico na sporne poteze aktivistice.

“Tko god se u budućnosti identificira s Gretom na bilo koji način, po mom mišljenju, podržava terorizam. Jer ono što Greta radi, to što se sada solidarizira s Gazom, a ne govori ni riječ o masakrima Izraelaca, pokazuje da ona zapravo nije naklonjena Palestincima, već da briše teror Palestinaca ili Hamasa i Islamskog džihada ispod stola kao da ne postoji”, naveo je.

Naknadno se ispričao za svoje izjave o pristašama mlade aktivistice. “Govorio sam iz dubokog osjećaja boli i moje riječi ne odražavaju moje osobne stavove ili stavove IDF-a”, naglasio je. Poslije toga je i sama Thunberg izdala ažuriranu izjavu.

“Mi smo naravno protiv bilo koje vrste diskriminacije i osuđujemo antisemitizam u svim oblicima i oblicima. O tome se ne može pregovarati”, istaknula je. Nakon što je Izrael na Hamasov napad uzvratio nemilosrdnom kampanjom bombardiranja Pojasa Gaze, diljem Europe su izbili propalestinski prosvjedi.

Previous articleStrahonja: Osijek je teško oštećen na Poljudu
Next articleZašto je sa stjenicama tako teško izaći na kraj?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here