Home Vijesti Grbin: Podržati ću sve gradonačelnike koji će umjesto prireza, uvesti porez!

Grbin: Podržati ću sve gradonačelnike koji će umjesto prireza, uvesti porez!

203
0

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u subotu na sjednici Glavnog odbora SDP-a da je predizborna kampanja počela i da će biti duga i prljava, poručivši kako SDP neće nasjesti na navodnu poreznu reformu već će je pretvoriti u nešto što je bolje za građane i društvo.

S Iblerovog se trga u Dnevnik u podne javio Eugen Husak.

– Predsjednik SDP-a Peđa Grbin jasno i glasno je poručio da je predizborna kampanja počela i da će biti duga i prljava. Stoga je pozvao SDP-ovce da zbiju redove i učine sve da pobjede na izborima jer Hrvatska treba promjene. Hrvatska treba promjene kaže zato što danas ima novca više nego ikad ali građani to ne vide na kvaliteti svojeg života. To je potkrijepio i podacima da Plenković i Primorac raspolažu s četiri i pol puta više novca nego što je to imao Mato Crkvenac, SDP-ov ministar financija početkom 2000., a učinili su puno manje, kaže Husak.

– Rezultat takve politike, istaknuo je, vidimo u demografskom slomu pa je samo u travnju rođeno tisuću beba manje nego u vrijeme dok je SDP bio na vlasti. Upozorio je i članove da će kampanja biti prepuna podmetanja poput posljednjeg ukidanja prireza što je učinjeno, kako kaže, samo zato da se napakosti SDP-ovim gradonačelnicima i načelnicima te da ih se dovede u jednu neugodnu situaciju jer će morati povisiti poreze, a u konačnici će građani plaćati jednako kao i dosad. Stoga ih je pozvao da upravo to i učine da povise poreze, javio je Husak.

– Predizborna kampanja je počela. Bit će duga, bit će prljava i bit će puna nesuvislih obećanja. Bit će puna podmetanja kao što je ovo sa prirezom i porezom gdje se nešto preimenuje samo zato da bi se gradonačelnike onih gradova gdje je netko dramatično ‘popušio’ na izborima dovelo u kvazineugodnu situciju da na jesen moraju dizati poreze, rekao je Grbin.

Ustvrdio je da će ustvari porezi ostati isti kao što su bili.

– Jedino što će Blaženko Boban ‘trljati ruke’ zato što je Split uveo porez umjesto prireza, a Anđelko Stričak će se u zapećku – nakon što smo ih razvalili u Varaždinu, smijati jer će zgrabiti dio novca kojeg Varaždin stvara, izjavio je Grbin. Dodao je da su premijer Plenković i HDZ “podmetnuli kukavičje jaje svima nama da se za njega uhvatimo i oko njega glođemo”.

Grbin je poručio da će dati punu potporu svim SDP-ovim gradonačelnicima, članovima Glavnog odbora, koji odluče umjesto prireza uvesti porez u istoj ili višoj stopi.

Naveo je kako taj novac ne odlazi od ljudi koji rade u tvornicama ili dućanima, već on odlazi od premijera Plenkovića i guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića i ostalih koji imaju najveće plaće – a ide u vrtiće, škole i ono što je potrebno društvu.

Predsjednik SDP-a najavio je da će se na sjednici Glavnog odbora stranke posebno koncentrirati na pitanje vrtića i predškolskog odgoja, dodavši da je HDZ -ova demografska politika loša. Grbin je naveo da se aktualna HDZ-ova vlast hvali rezultatima demografske politike, iako su, kaže, brojke pokazale da je u travnju ove godine, otkad se vode statistike, u Hrvatskoj rođeno najmanje djece tj. nešto više od 2000.

– To je tisuću djece manje nego 2013. godine kada je vladao SDP, dodao je. To je rezultat fantastične HDZ-ove politike. Godišnje Hrvatska gubi, samo zato što nas više umire nego rađa, oko 20.000 stanovnika. Skoro jedan Čakovec svake godine, kazao je Grbin.

Poručio je i kako će se SDP zalagati da građani mogu dobiti adekvatno stanovanje za koje ne moraju bankrotirati, da djeca mogu besplatno krenuti u vrtiće, gradit će nove i poboljšavati postojeće vrtiće te zaposlenima osigurati adekvatne plaće.

Previous articlePotresan susret psa i njegovog vlasnika nakon tri godine: Reakcija koja mami suze na oči (VIDEO)
Next article(VIDEO) Panika zbog peraje na Krku: ‘Svi smo bježali na obalu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here