Home Vijesti Hamasovi špijuni preko Instagrama ‘namamili izraelske vojnike na lažne romanse’

Hamasovi špijuni preko Instagrama ‘namamili izraelske vojnike na lažne romanse’

181
0

Izrael je potvrdio da su neki njegovi vojnici bili žrtve internetskog napada Hamasovih špijuna.

Izraelske obrambene snage (IDF) su potvrdile da su bile meta terorističke skupine koja je pomoću glasovnih poruka i video poziva pokušavala dobiti korisne informacije od izraelskih vojnika .

IDF je također rekao da su vojnici uglavnom ciljani na Instagramu i da su poruke poslane “tisućama” redovnih i rezervnih vojnika. Izraelske tvrdnje nisu potvrđene, ali lov na soma se i prije koristio u ratnim uvjetima. Izrael i Hamas nastavljaju sukobe nakon upada te militantne skupine u Izrael 7. listopada.

Daniel Hagari, glasnogovornik IDF-a, oglasio se na Twitteru, tvrdeći (na hebrejskom): “Posljednjih dana informacijski sigurnosni sustav osujetio je infrastrukturu avatara koji su djelovali na društvenim mrežama kako bi objavili informacije o IDF snagama i aktivnostima. Ovo je infrastruktura koja je upravljala desecima profila zemalja Osovine u svrhu pružanja informacija terorističkoj organizaciji Hamas.

“Profili koriste autentične fotografije, pokušavajući stvoriti neku vrstu romantične veze, na razne načine, kroz dopisivanje, glasovne snimke i video pozive. Svaki avatar ima set avatara čija je uloga ojačati njihov kredibilitet na mreži – ‘roditelji’ ‘, ‘braća i sestre’ i ‘prijatelji.

“Ova mreža sadržavala je desetak profila na društvenim mrežama, s naglaskom na Instagramu, a opseg potencijalnih žrtava bio je stotine do tisuće vojnika IDF-a u regularnim i pričuvnim [postrojbama].”

Previous articleKalinić se vraća u Hajduk
Next articleSmiješan prizor iz Zadra postao je viralni hit na Fejsu, morate vidjeti s čim se zaigrao galeb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here