Home Kolumne HDZ- konačni slom

HDZ- konačni slom

919
0

Svi jednim uhom osluškuju situaciju nastalu povodom sada već očitog strajka svih zaposlenih u javnim službama Republike Hrvatske. I vjerojatno ima onih koji će reći kako to nije ništa novo.Vlada je već potpisivala sporazume,obećavala brda i doline, u svoja dva mandata nemali broj puta kupovala socijalni mir. No ovaj put odjek je ipak nešto jači, u protekla dva mjeseca bili smo svjedoci više prosvjeda i štrajkova nego od 2000. naovamo. Govori li nam to nešto? Zvoni li nam?
Pobunili su se sada sindikati, prije toga studenti (čiji prosvjed još uvijek traje), bio je održan i prosvjed „Stegnite vi svoj remen bando lopovska“ i neovisno o broju uključenih u te demonstracije, jasno nam je da ovaj brod polako tone. Kapetan Ivo i posada patuljaka gubi razum, a narod, već i onako osjetlji,v gubi strpljenje.
Sindikati su ovim prosvjedom samo dodatno bacili sol na ranu ovog sustava i ove vlasti, ali isto tako su dali do znanja da nemaju namjere stati, iako se to u jednom trenutku mislilo. Danas oko 17 sati procurila je informacija kako je sve većinom gotova stvar i kako štrajka neće biti.
Rješenje koje nudi vlada je gotovo smiješno jer tko ovakvoj nesposobnoj vladi može vjerovati da će u sljedeća 2 kvartalna razdoblja iduće godine BDP porasti za 2%? U situaciji u kojoj se nalazimo zahvaljujući ovoj vlasti, to je gotovo nemoguće. Ipak, ako to zvuči nemoguće, onda povećanje od 21% u sljedeće 3 godine zvuči u najmanju ruku optimistično, da ne koristim neki drugi izraz.
Lokalni izbori su blizu. Sve će ovo imati posljedice na njih. Htjeli neki od nas u to vjerovati ili ne trag će biti vidljiv uskoro. Bii će to HDZ-ov konačni slom.(riječki)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here