Home Vijesti VIDEO: Prosvjedi studenata na Korzu!

VIDEO: Prosvjedi studenata na Korzu!

1008
6

Riječki studenti su danas izašli u prosvjednu šetnju Korzom od Jadranskog do Jelačićevog trga. Uz pjesmu “Obrazovanje, besplatno obrazovanje, tebe ću čekat ja kod Primorca”, studente su u prosvjedima podržali i neki profesori. Kako je to izgledalo uživo pogledajte na video snimci. (foto: r-1.hr)

6 COMMENTS

 1. Pa sta se jos nisu opametili i skuzlili da traze gluposti… tj, ni ne znaju sta traze…

 2. svaka čast studentima
  napokon se netko u ovoj zemlji trgnuo i dignuo glas

 3. Neka se prosvjeduje, ali ne podrzavam prosvjede koji su sami sebi cilj. Dajte konkretne zahtjeve, prijedloge kako poboljsati situaciju. Nama treba revolucija, potpuna promjena sustava i poretka, a ne mali prosvjedi…
  U RH je nesto jako trulo, a pojedinacnim, neuravnotezenim zahtjevima ne moze se puno promijeniti – ako dobije jedna strana (studenti npr.) izgubiti ce neka druga…

 4. Studenti su dali konkretne zahtjeve, taksativno su nabrojali sto sve traze i svoje zahtjeve poslali ministarstvu. Njihovi zahtjevi su bili vec u medijima, ako ih nisi vidio vjerujem da ih mozes naci na onom blogu vezanom uz prosvjede (napisi u google “autonomni studenti”, tako nesto).
  Oni imaju konkretne prijedloge, ali imam osjecaj da drzavni mediji namjerno umanjuju znacaj ovih prosvjeda i nastoje ih prikazati kao cirkusariju da bi sakrili kako su studenti zapravo ozbiljno pristupili svemu (sto se moze vidjeti iz toga kako su dobro organizirani, sto sve to traje vec 3 tjedna i sto ne namjeravaju posustati dok im se ne uspune svi zahtjevi).

  Slazem se da nam treba revolucija. I zato bi bilo super da se stud. prosvjedi nastave i da im se pridruze i ovi nastavnici i zaposleni u javnim sluzbama koji danas strajkaju.
  Mislim da nema druge nego da ljudi izadju na ulice i ostanu tamo dok im se zathtjevi ispune.
  Stvarali smo ovu drzavu, mnogi su dali zivote za nju i valjda imamo pravo zivjeti dostojanstveno, a ne kao ovce, kako nas sad tretiraju. Ovo je NASA drzava i ne smijemo dati vladi da radi budale od nas.

 5. Stvar je u tome sto se jednostavnim udovoljavanjem zahtjeva ne moze postici nista, tj. moze se drzava (a time i svi mi) samo poslati u propast… Resursi su ograniceni, pa ako se oni daju jednima, izgubiti ce drugi.
  Treba dati cjelokupnoj javnosti uvid u trosenje javnih prihoda – i smanjiti one rashode oko kojih postoji sveopci konsenzus, kako bi se utrosili za nesto oko cega takodjer postoji konsenzus.
  Ako cemo ici ispunjavati uvjete jedne interesne grupe – gubiti ce druga… a studenti se ovdje ponasaju kao intersna grupa, jer je ocito kako se kvaliteta naseg obrazovnog sustava nece poboljsati ukidanjem skolarina.
  Imam osjecaj kako se ovi prosvjedi organiziraju samo iz inata… samo da se vlasti ”zapapri”. A to nije nacin.

  Kao sto sam rekao… nama treba sveobuhvatni plan i program financijske politike, a ne postavljanje pojedinacnih zahtjeva – to je drustveno neodgovorno ponasanje. Treba kreirati financijsku politiku koja ce zadovoljiti interese svih clanova drustva (koliko je to moguce).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here