Vijesti

HDZ-ova vijećnica bi hapsila i deportirala PGŽ dožupana iz reda manjina?!

HDZ-ova vijećnica bi hapsila i deportirala PGŽ dožupana iz reda manjina?!

Gradska vijećnica Ivona Milinović nastavlja sa skandaloznim ksenofobnim objavama na društvenim mrežama. Nakon što je inicijativu za obilježavanjem povijesnih naziva ulica u centru grada nazvala iredentističkom, sada se obrušila na dožupana PGŽ iz reda srpske manjine Petra Mamulu proglasivši ga neprijateljem države.

Reakcija je to na jučerašnju tiskovnu konferenciju njezinih kolega iz županijske skupštine koji su zatražili Mamulinu ostavku zbog sporne izjave dane na Festivalu trube u Guči gdje je službeno bio s delegacijom mjesta Gomirje. Mamula je tada prema snimci za srpsku televiziju izjavio: ‘Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj’. Iako se Mamula u međuvremenu ispričao uz tvrdnju da se poštapalica ‘ajmo reći’ odnosi na prvi, a ne drugi dio rečenice, HDZ-ovci su u međuvremenu proširili optužnicu tvrdeći da se radilo o četničkom skupu i argumentirajući to snimkom na kojoj članica delegacije pleše u kolu s ljudima sa šajkačama ili srpskim nacionalnim (originalno vojnim) kapama.

HDZ-ov ‘četnički dernek’ zapravo je Dragačevski sabor trubača ili trubački festival i festival folklora i narodnog stvaralaštva koji se održava u Guči, u regiji Dragačevo. Svake godine tim povodom gotovo pola milijuna posjeti selo sa nekoliko tisuća stanovnika. Godine 2005. snimljen je i dokumentarni film o tom festivalu.

Nakon jučerašnjih poziva na dožupanovu ostavku, HDZ-ova gradska vijećnica i predsjednica Odbora za manjine Gradskog vijeća (!) je sad otišla i korak dalje: Krivim sve nas što uopće dozvoljavamo da u našoj Domovini koja je krvlju stvorena uopće raspravljamo o njegovoj ostavci umjesto o tome hoće li neprijatelj države biti deportiran ili završiti u zatvoru, napisala je na svom facebook zidu Milinović koja se izgleda zalaže za povratak verbalnog delikta i kategorije narodnih neprijatelja.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Jedna osoba teže, četiri lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama prošlog vikenda

spJanuary 14, 2019

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

spJanuary 14, 2019

Tvrtka Rijeka 2020 namjerno izbjegla naziv ‘Fiume’ na busevima Autotroleja!

spJanuary 12, 2019

Predsjednik MO Kantrida: Autotrolej Marčeljevu Dragu premjestio iz grada u prigrad!

spJanuary 12, 2019

HDZ-ov načelnik Vrbnika za poskupljenje mostarine preko Krčkog mosta!

spJanuary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.