Home Najnovije HDZ: Ovu godinu će obilježiti Zlatkov krizni proračun i Obijev harač

HDZ: Ovu godinu će obilježiti Zlatkov krizni proračun i Obijev harač

1332
1

Na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnici HDZ-a iz Primorsko-goranske županije, Gari Cappelli, Anton Mance, Vesna Buterin i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka Bojan Hlača, govorili su o ulaganjima Vlade u PGŽ za koje tvrde da su razvojni projekti koji garantiraju bolju budućnost i izlazak iz krize, te su ih usporedili s projektima lokalnih vlasti – ‘preskupih bazena i dvorane, koji su potrebni, ali su projekti koji nemaju razvojnu strategiju’.

Gari Cappelli kazao je da će 2011. godina obilježiti Zlatkov krizni proračun i Obijev harač:
– Žao nam je što lokalna vlast nema strategiju razvoja industrije i poduzetništva, nego nudi prazno politikanstvo i lažna obećanja, za razliku od Vlade, koja konkretnim ulaganjima i projektima osigurava razvoj našeg kraja.

Vesna Buterin kaže da je Vlada usprkos recesiji i krizi u listopadu osigurala i odobrila jamstva za izgradnju dva broda u 3. maju u iznosu od 24 milijuna $.
– Mnogi su u Rijeci upravo oko tih jamstava pokušavali politizirati i priskrbiti sebi jeftine političke bodove. Sada vidimo da je to bila samo farsa, predstava za javnost, bez stvarne namjere, mogućnosti i potencijala jer, kao što vidimo, zbog manjka u proračunu i nesposobnosti gradonačelnika sada se povećava prirez u gradu za 100 %. Gradonačelnik je čestitao svim građanima Rijeke Novu 2011. godinu povećavajući prirez što je izravan udar na standard svih Riječanki i Riječana.

Bojan Hlača je kazao kako je SDP potpuno devastirao industriju našeg kraja, kako poduzetništvo odumire zbog lošeg odnosa Grada prema njima, kako je lošom strategijom SDP-a Grad Rijeka postao gradom „urbanog turizma“, sa slabim prihodima, ali i gradom bez industrije. Također je naveo podatke koji govore o dobrom poslovanju Luke, o uspješnoj realizaciji projekta „Rijeka Gateway“, koji se prema njegovim riječima realizira bez zastoja
– Podatak da dnevno za projekt prođe 480 kamiona govori koliko je to važno za naš kraj, ističe Hlača.

Anton Mance istaknuo je da je Vlada osigurala i u 2011. godini ista bespovratna sredstva za tehnološku obnovu u drvnoj industriji, posebno važnoj za goranski kraj. Također se zahvalio Vladi što će najviše novaca dobiti upravo Gorski kotar, i time će svi gospodarstvenici moći uspješno nastaviti proizvodnju. Kazao je kako drvna industrija sudjeluje u izvozu jednako kao i brodogradnja, ali s puno manjim subvencijama države, što dokazuje da je to izuzetno važna grana industrije i za cijelu RH.

Previous articleDjelatnicima Transadrije isplata četvrtine kolovoške plaće
Next articleHrelja: HSU nije dobio pola milijuna kuna od Sanadera!

1 COMMENT

  1. A koji su to ulaganja vlade u PGŽ????? Možda D 404. Cesta od svega 5 km, koja se gradi 10 godina… Da je HDZ na vlasti od 1991. već odavno bi nam prirez bio, ne 12, nego 15%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here