Home Vijesti Hrelja: HSU nije dobio pola milijuna kuna od Sanadera!

Hrelja: HSU nije dobio pola milijuna kuna od Sanadera!

745
0

U postupku koji se zbog korupcijskih afera vodi protiv Ive Sanadera, USKOK namjerava saslušati čak stotinu svjedoka. Uz premijerku Jadranku Kosor, kao svjedoci protiv Sanadera pozvani su i svi članovi Vlade, Predsjedništvo HDZ-a, direktori državnih tvrtki koji su bili pozvani na sastanak na kojem im je Sanader preko bivšeg rizničara HDZ-a i šefa Carine Mladena Barišića dao uputu da izvlače novac preko Fimi medije, tajnice u Vladi, tajnice i administrativno osoblje u HDZ-u te ljudi koji su bili sudionici pojedinih afera, piše Večernji list.

Na listi svjedoka navodi se i ime Vladimira Jordana, bivšeg predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, povodom sumnji da je bivši premijer Sanader navodno za pola milijuna kuna pridobio jednu od manjih stranaka za koalicijskog partnera.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja danas je za iPress komentirao pozivanje Jordana kao svjedoka u procesu protiv bivšeg premijera.

– Hrvatska stranka umirovljenika ništa nije dobila, na računu nema niti je ikad bilo kune od tih navodnih 500 tisuća. Nikog ne krivim, nikog ne branim ali za nikog ne mogu staviti ruku u vatru. Jedino što mogu tvrditi je da osobno nisam sudjelovao ni u kakvim razgovorima vezanim uz navodni novac. Jordan, koji je počasni predsjednik HSU-a, je volio razgovarati sa Sanaderom ali ako se govori o plaćanju jednoj manjoj stranci za koaliciju onda se može pretpostavljati kako će na razgovor biti pozvani i Milorad Pupovac, Đurđa Adlešič i Anto Đapić, rekao je Hrelja.


VIDEO: Potpisivanje koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSU-a 10.12.2007.

Na pitanje hoće li i kada USKOK stići i u Istru, Hrelja je rekao kako su istražitelji sada uglavnom angažirani na puno većim, nacionalnim pričama ali da rade i u Istri. – Kada će i u kojim slučajevima okončati istrage, ne znam, ali vjerujem da hoće. Znam da i kod nas u Istri imaju dosta posla, kaže Hrelja čija je stranka danas sastavni dio Kukuriku koalicije. (iPress)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here