Home Mozaik Hrvatsku reklamiraju prizorima iz Norveške. Evo što kaže šef HTZ-a

Hrvatsku reklamiraju prizorima iz Norveške. Evo što kaže šef HTZ-a

216
0
direktor HTZ Kristjan Staničić

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, u Dnevniku N1 televizije govorio je o uspješnim brojkama ove turističke sezone, no komentirao je i promotivni video za Tjedan hrvatskog turizma u kojem su ljepote Hrvatske reaklamirali snimkom iz Norveške.

“Ove godine svi možemo biti itekako zadovoljni turističkom sezonom, približili smo se po noćenjima 2019., a prihodi će i nadmašiti tu godinu jer je ova godina rekordna”, rekao je.

Navodi kako je problem radne snage globalni problem, a onda se u pitanje dovodi i sama budućnost sezone i održivosti.

“No, dobrom sinergijom i suradnjom te komunikacijom vjerujem da ćemo dobru sezonu pripremiti i za 2023. godinu”, rekao je te dodao: “Danas smo svjedočili novoj razvojnoj strategiji koja počiva na održivosti. Radimo na dugoročno održivom turizmu, a želimo uključiti i domaće stanovništvo u samu sezonu”.

Staničić navodi kako je perspektiva strategije pred nama, a održivost je već veliki globalni trend.

“Ovo je trenutak prekretnica budućnosti održivosti hrvatskog turizma, državna vlast s jedne strane i privatni sektor s druge strane koji moraju dobro surađivati”, rekao je.

Direktor HTZ-a navodi kako vjeruje da su to ključne odrednice nove strategije koja naglasak stavlja na regionalnu i ravnomjerniju raspodjelu turizma tijekom cijele godine. To nam je cilj, kazao je.

Navodi kako je suradnja turističkog sektora s drugim sektorima jako dobra.

“Mi imamo redovitu komunikaciju, sastanke i aktivnosti koje provodimo zajedno, a inozemni stručnjaci ističu hrvatski turizam kao pozitivan primjer toga”, kaže.

Staničić je komentirao i promotivni turistički video koji je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama jer su u videu umjesto prirodnih ljepota Hrvatske korišteni prizori iz Norveške.

“Vidio sam informacije na portalu, dao sam nalog i zadatak svojim suradnicima da ispitaju o čemu se radi jer smo svi trenutno okupirani Danima hrvatskog turizma, a kad dobijemo odgovor od strane agencije koja je radila promotivne spotove za Hrvatsku turističku zajednicu, objavit ćemo ga.

“No, mislim da ne treba raditi buku ako se potkrala pogreška, najvažnije su uspješne brojke ove turističke sezone”, zaključio je Staničić.

Previous articleDva Rusa pobjegla čamcem na Aljasku, privedeni su
Next articleSerse Cosmi: Došao samo ovdje kako bi ostao i napravio nešto značajno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here