Home Vijesti HTV I HINA zbog nacionalnosti prešutjeli ime prve bebe rođene ove godine...

HTV I HINA zbog nacionalnosti prešutjeli ime prve bebe rođene ove godine u Hrvatskoj!?

26758
10

Petnaestak sekundi nakon ponoći u sisačkoj bolnici rođena je prva ovogodišnja beba u Hrvatskoj, a riječ je o dječaku iz jedne petrinjske porodice, potvrdila je Služba za ginekologiju sisačke bolnice.

U prvom javljanju HTV-a izviješteno je da se radi o obitelji čija je kuća srušena bez objave imena djeteta.

Uskoro je iz nacionalne novinske agencije HINA objavljeno kako se beba zove David, ali bez prezimena.

Međutim, ubrzo se ispostavilo da je ime izmijenjeno. Dječak se ne zove David nego Daris, a preziva Safić. Dolazi iz romske obitelji što je po svemu sudeći zasmetalo nepoznatom cenzoru zabrinutom za rasnu čistoću hrvatskog naroda.

Iako je otac djeteta u kontaktima s medijima od jutros tražio da se ime njegovog sina ispravi, HINA je ispravak poslala tek u večernjim satima. Nakon toga sa svojom verzijom događaja javio nam se i glavni urednik HINA-e. Tekst njegovog ispravka možete pročitati na linku.

Za razliku od nacionalne televizije i novinske agencije, na Braču su se pobrinuli za potez kojim priča o prvoj hrvatskoj bebi u 2021. ipak dobiva sretan kraj. Gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković objavila je da će porodici prve bebe rođene u Novoj godini, kojoj je kuća srušena u potresu u Petrinji, biti izgrađena nova kuća.

Previous articleOpatijski kukali otvorili sezonu kupanja, sve posvetili Banovini
Next articleVatrogasci iz ruševina spasili 30 ljudi, 3 vatrogasca ozlijeđena!

10 COMMENTS

 1. Ako je bila namjera,onda me je sramota što sam Hrvat. Nadam se da je pitanje nacionalnosti bilo nebitno. A moja prezimenjakinja to potvrđuje.

 2. To je duboko ispod dna,…sramno , da ne može sramnije,…koja smo mi to jebena država,… kad i fetive hrvate , ako ne misle kao oni,..drže za građane drugog reda, pa možemo samo zamisliti, kako je romima i ostalim manjinama.

 3. Gradonacelnici Ivani Markovic od uvjek je bila dusa lipota od carobne zene blago onom ciji dom krasi:Ljepota i ponos Dalmacije i Braca

 4. Da covjeka bude sramota, reci da je Hrvat, eeee kuda ide ovaj moja Hrvatska, Omladino moja, iskreno zao mi Vas je

 5. Nije bitno…Hljeb,kruh ili hebt
  Svi su od Brasna..Svejedno Katholik,Pravoslavac,Muslimen ili cigan
  Svi su od krvi i mesa….

  Boze pomozi…kolko zlobe u pojedinim ljudima i u ovakvim teskim situacijama..

  Zalosno i sramotno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here