Home Vijesti IDS-PGS-Lista za Rijeku: Hrvatska pred decentralizacijom

IDS-PGS-Lista za Rijeku: Hrvatska pred decentralizacijom

121
0
Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka
Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka
Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka

Više izgleda za sastav Vlade ima lijeva liberalna opcija, iako su još u tijeku pregovori Mosta s koalicijama Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić u Rijeci, a prenosi Radio Rijeka

Miletić je u to uvjeren nakon razgovora s Božom Petrovom, koji podržava decentralizaciju i regionalizaciju. To je bio i jedan od uvjeta da koalicija IDS-PGS-RI potpiše sporazum s koalicijom Hrvatska raste i podrži Zorana Milanovića za mandatara, naglasio je Boris Miletić.

“Izravno sam pitao g. Petrova, a on se pozitivno izrazio na prijedlog decentralizacije, dakle ono što Hrvatskoj treba. Definitivno treba vlada, ne tehnička, nego s punim ovlastima, Hrvatskoj treba proračun, i to treba učiniti što prije. Uvjeren sam da će nakon ovih pregovora o reformi lijeva liberalna opcija imati parlamentarnu većinu”, kaže Miletić.

Glas građana za regionalnu opciju nije izgubljen glas, za što će se u Saboru zalagati troje zastupnika koalicije IDS-PGS-RI, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. Naglasio je da je riječ o drugoj listi u 8. izbornoj jedinici, koja će se zalagati za regionalnu Hrvatsku – drugačiju i organiziraniju – te za projekte Istre i Primorsko-goranske županije .

Zajednički projekti dviju županija su izgradnja KBC-a Rijeka, autoceste do Žute Lokve, LNG terminala na Krku te Istarskog ipsilona Matulji – Rogovići.

Jedan od uvjeta, zbog kojih je i potpisan sporazum s koalicijom Hrvatska raste, trebao bi pridonijeti boljem lokalnom razvoju – riječ je o povećanju fiskalnih kapaciteta lokalne samouprave s 10 na 25 posto. “Kada bi vlada samo to realizirala, Hrvatska bi sutra puno bolje izgledala od Hrvatske danas”, naglasio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Previous articleIvan Močinić nakon Rusije: Debitirao sam na najbolji mogući način
Next articleMeđu ključne energetske projekte EU ušao i LNG terminal na Krku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here