Vijesti

IDS-PGS-Lista za Rijeku: Hrvatska pred decentralizacijom

IDS-PGS-Lista za Rijeku: Hrvatska pred decentralizacijom
Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka

Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka

Više izgleda za sastav Vlade ima lijeva liberalna opcija, iako su još u tijeku pregovori Mosta s koalicijama Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić u Rijeci, a prenosi Radio Rijeka

Miletić je u to uvjeren nakon razgovora s Božom Petrovom, koji podržava decentralizaciju i regionalizaciju. To je bio i jedan od uvjeta da koalicija IDS-PGS-RI potpiše sporazum s koalicijom Hrvatska raste i podrži Zorana Milanovića za mandatara, naglasio je Boris Miletić.

“Izravno sam pitao g. Petrova, a on se pozitivno izrazio na prijedlog decentralizacije, dakle ono što Hrvatskoj treba. Definitivno treba vlada, ne tehnička, nego s punim ovlastima, Hrvatskoj treba proračun, i to treba učiniti što prije. Uvjeren sam da će nakon ovih pregovora o reformi lijeva liberalna opcija imati parlamentarnu većinu”, kaže Miletić.

Glas građana za regionalnu opciju nije izgubljen glas, za što će se u Saboru zalagati troje zastupnika koalicije IDS-PGS-RI, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. Naglasio je da je riječ o drugoj listi u 8. izbornoj jedinici, koja će se zalagati za regionalnu Hrvatsku – drugačiju i organiziraniju – te za projekte Istre i Primorsko-goranske županije .

Zajednički projekti dviju županija su izgradnja KBC-a Rijeka, autoceste do Žute Lokve, LNG terminala na Krku te Istarskog ipsilona Matulji – Rogovići.

Jedan od uvjeta, zbog kojih je i potpisan sporazum s koalicijom Hrvatska raste, trebao bi pridonijeti boljem lokalnom razvoju – riječ je o povećanju fiskalnih kapaciteta lokalne samouprave s 10 na 25 posto. “Kada bi vlada samo to realizirala, Hrvatska bi sutra puno bolje izgledala od Hrvatske danas”, naglasio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.