Home Biznis Idući tjedan se očekuje dramatičan rast cijena goriva!

Idući tjedan se očekuje dramatičan rast cijena goriva!

249
0
Photo by Erik Mclean: https://www.pexels.com/photo/person-putting-gasoline-on-a-vehicle-9216590/

Izvor tportala, od kojeg redovito dobivaju točne prognoze i informacije o cijenama goriva, tvrdi da će od idućeg tjedna cijene svih dizelskih goriva otići gore za čak 90 lipa po litri dok će benzin poskupjeti za oko 70 lipa po litri.

Drugim riječima, pun spremnik dizela od 50 litara, koji sada košta oko 650 kuna, otići će na oko 700 kuna. Ništa bolje neće proći ni vlasnici benzinaca jer će prosječan tank, koji sada košta 700 kuna, otići na 750 kuna ili tek nešto manje od okruglih sto eura. Plavi dizel bi poskupljenjem od 90 lipa došao na razinu od 9,9 kuna po litri.

Koje je opravdanje za novi rast cijena goriva, koje će sasvim sigurno gurnuti inflaciju u dvoznamenkasti teritorij, nije posve jasno, no može ga se povezati s izglasavanjem novog paketa sankcija EU-a Rusiji, kojim se zabranjuje uvoz nafte brodovima.

Ovog tjedna, podsjetimo, u utorak je osnovni dizel poskupio za 22 lipe po litri i sada košta 13,14 kuna, a premium se prodaje po 14,51 kunu.

Benzin je poskupio tri lipe po litri i sada se prodaje po 13,86 kuna, tj. za čak 15,33 kune u premium verziji.

I Dnevnik Nove TV doznaje da će od idućeg tjedna litra dizela drastično poskupjeti – za 83 lipe po litri te će nova cijena iznositi oko 13.97 kuna. Za litru benzina građani će morati izdvojiti 70 lipa više pa će ih litra koštati 14.56 kuna. Osim toga, poskupjet će plavi dizel i to za 84 lipe. Cijena litre plavog dizela iznosit će 10.09 kuna.

Previous articleNakon vijesti o ulasku Hrvatske u Eurozonu, za neke zapadne medije više nismo “balkanska zemlja”
Next articlePogledajte kako je Perišić impresionirao Engleze čim je došao u Tottenham (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here