Home Vijesti Institut za rat: Kremlj je donio vrlo čudnu odluku

Institut za rat: Kremlj je donio vrlo čudnu odluku

333
0

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini. U nastavku prenosimo dijelove:

“Rusko Ministarstvo obrane objavilo je da je ruska operativna stanka završila 16. srpnja. Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je zapovjedniku Južne grupe Sergeju Surovikinu i zapovjedniku Središnje grupe Aleksandru Lapinu da pojačaju ofenzivne operacije na svim smjerovima. Ruske snage izvele su manje kopnenih napada na svim smjerovima 16. srpnja nego 15. srpnja, ali pojačale topničke i raketne napade.

Šojgu je naznačio da će Surovikin i Lapin nastaviti zapovijedati snagama na Istočnoj osovini, iako bi koncentracija snaga i napor ove veličine trebali zahtijevati samo jednog, vrlo visokog generalnog zapovjednika.

Surovikin bi u principu trebao zapovijedati sveukupno jer je višeg ranga od Lapina. Šojgu čak nije imenovao Surovikina za čelnika ruskog Južnog vojnog okruga unatoč vjerojatnom smjenjivanju zapovjednika SMD-a Aleksandra Dvornikova i unatoč Surovikinovu iskustvu zapovijedanja Južnom grupacijom u Ukrajini. Lapin je, nasuprot tome, bio i ostao zapovjednik Središnjeg vojnog okruga.

Neuspjeh Kremlja da iskoristi operativnu stanku za reorganizaciju ruske vojne zapovjedne strukture u Ukrajini i odluka da umjesto toga zadrži ad hoc zapovjednu strukturu vrlo je čudna.

Ukrajinski dužnosnici potvrdili su da je američki HIMARS stigao u Ukrajinu 23. lipnja. Ukrajinski operateri koriste HIMARS za napade na više ruskih ciljeva – posebice skladišta streljiva – od 25. lipnja.

Uništavanje ovih skladišta streljiva vjerojatno je degradiralo sposobnost ruskih snaga da izdrže veliku količinu topničke vatre duž bojišnice”.

Previous articleObjavljeno koji gradovi u Europi su najpodcjenjeniji, na listi je i jedan grad s Kvarnera
Next articleFOTO: Radovi na puknutoj cijevi na Pomeri se privode kraju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here