Home Sport Interliga: Slavia Dudinca – Rijeka KVIG 1:3

Interliga: Slavia Dudinca – Rijeka KVIG 1:3

2456
0

Odbojkašice »Rijeke KVIG« nastavile su pobjedonosni niz u Interligi upisavši šesti trijumf na gostovanju u Bratislavi protiv »Slavije Dudnice«. Riječanke su tako barem djelomično isprale gorak okus nakon poraza u Ligi prvaka iako je treći set jučerašnje utakmice neodoljivo podsjetio na kolaps koji se dogodio u prvom setu i početkom druge dionice igre u Prostejovu. Naime, nakon što su uvjerljivo osvojile prva dva seta Riječanke su do prve tehničke minute trećeg seta gubile (4:8), a Igor Lovrinov, trener »Rijeke KVIG«, u igru je umjesto tehničarke Ane Grbac uveo Bernardu Brčić. Do kraja dionice s klupe su priliku dobile i Orieta Žužić te Ivana Sinovčić, no razlika je narasla na šest poena prednosti (16:10) i Riječanke su svoj boravak u Bratislavi morale produžiti.
    No, na sreću, nije se ponovio scenarij iz Prostejova, »osiguravateljice« su se na vrijeme uozbiljile ekspresno privevši susret kraju. Slovakinje se nisu ni snašle, a na semaforu je svijetlilo 8:16 za gostujuću ekipu, prednost koju je u sinoćnjem odnosu snaga bilo nemoguće ispustiti bez obzira na povremene oscilacije u igri Riječanki.
    Inače, »osiguravateljice« su odlično otvorile utakmicu, dobrim prijemom i raznovrsnom igrom u napadu stavile su na muku slovačku ekipu koja je uspijevala održati kakav-takav priključak. Riječanke su dobre navike prenijele u drugi set gdje su ubrzo stigle tri poena prednosti (5:8), dobar prijem omogućio je igru kroz sredinu gdje je posebno efikasna bila Ivana Kalebić. Polovicom seta iz igre je zbog ozljede prsta izašla Marina Miletić, a zamijenila ju je Magda Maras, no prednost od četiri poena (12:16) bila je više nego dovoljna da se druga dionica mirno privede kraju. (novi list)

Slavia Dudinca – Rijeka KVIG 1:3 (17:25, 21:25, 25:21, 16:25). Sportska dvorana »Mladost«. Gledatelja: 100. Suci: Mezoffy i Juhasz (obojica Mađarska).
    SLAVIA DUDINCA: Bognarova (L), Čaganova, Čierna, Forgačova, Golitkova, Hinzellerova, Halmova, Hnatova, Hrončekova, Rakošova, Pankova, Tomšikova.
    RIJEKA KVIG: Došen (L), Žužić, Fabris, Simić, Grbac, Maras, Miloš, Miletić, Daničić, Sinovčić, Brčić, Kalebić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here