Home Tehnologija Interpol uhitio 25 hakera iz Anonymousa diljem svijeta

Interpol uhitio 25 hakera iz Anonymousa diljem svijeta

842
2

Policija je uhitila 25 hakera povezanih sa organizacijom Anonymous , a za koje sumnjaju da su povezani s napadima na stranice u Španjolskoj i Latinskoj Americi, javlja AFP. Operacija ‘ Skidanje maske’ (Unmask) pokrenuta je nakon serije koordiniranih cyber napada koji su potjecali iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske – javljeno je iz Interpola.

U akciji je zaplijenjeno 250 komada računalne opreme i mobilnih telefona, a racija je provedena na 40 lokacija u 15 zemalja.

Osumnjičenici su stari, kako javlja policija, od 17 do 40 godina.

Policija nije predočila jasne dokaze da je ova hakerska skupina doista povezana uz Anonymouse.

Naime, španjolska policija ranije je objavila kako je u ovoj akciji uhitila četvero hakera koji su navodno povezani s glasovitim Anonymousima.

Među uhićenom četvorkom se nalazi i koordinator napada u Španjolskoj i Latinskoj Americi, a identificiran je samo pod nadimcima ‘ Thunder’ i ‘ Pacotron’.

Četvorka je osumnjičena za napade na stranice, ali i za objavu podataka o policajcima zaduženim za čuvanje kraljevske palače i premijera.

Za jednog od počinitelja je plaćena jamčevina, jedan je maloljetnik te je pušten u skrb roditelja, a dvojica su ostala u pritvoru.(jutarnji.hr)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here