Home Najnovije Iskupljenje u Zaprešiću

Iskupljenje u Zaprešiću

3573
0

Gostovanje u Zaprešiću je ogled u kojem moramo tražiti bodove i to svi dobro znamo. Mislim da možemo biti optimisti budući da smo dva prijašnja gostovanja u Sloveniji i u Maksimiru dobro odradili i ekipa je dobro stajala na terenu – kaže trener Mladen Ivančić, kojemu trenutačno najveći problem predstavlja ozljeda Darka MiladinaIskupljenje u Zaprešiću. Tako bi mogao glasiti radni naslov riječkoga gostovanja u zagrebačkom predgrađu u sklopu trećega kola Hrvatske nogometne lige. Nakon dva uvodna poraza od »Dinama« u Maksimiru i »Zagreba« na Kantridi stanje na prvenstvenoj ljestvici poražavajuće je po nogometaše »Rijeke«, koji zauzimaju posljednje mjesto bez boda i nula pogodaka na svome kontu. Jedine preostale dvije momčadi koje su također bez bodova su »Zadar« i nedjeljni riječki suparnik »Inter«. Na posljednjem druženju s novinarima uoči puta u Zaprešić bili su trener Riječana Mladen Ivančić, te Anas Sharbini i Nikola Šafarić.
    – , koji će zbog oštećenja kolateralnog ligamenta i mogućeg puknuća prednjeg križnog ligamenta prema svemu sudeći propustiti jesenski dio sezona.
   
Trio nespremnih
– Ostali smo bez Miladina što je otvorilo rupu na desnom boku i nju ćemo morati popuniti za utakmicu s »Interom«. Prijateljska utakmica u Puli nam je poslužila za uvid u stanje pojedinih igrača poput Cerića, Tapalovića i Ahmada Sharbinija, te po tom pitanju ne možemo biti nimalo zadovoljni jer se praktički nisu mogli niti pola sata nositi s drugoligaškim ritmom. Drago mi je da su na tom susretu bili i direktor i sportski direktor, koji su se mogli uvjeriti zašto ti igrači trenutačno ne konkuriraju za prvi sastav. Njih trojica iza sebe imaju dugu stanku i mislim da će eventualno biti spremni tek nakon reprezentativne stanke.
    Budući da Filip Tapalović još uvijek ne može odgovoriti natjecateljskim zahtjevima, najbliži poziciji na desnome boku je Landeka, koji spada u rijetku skupinu igrača, koji su zadovoljili na startu sezone.
    – Probao sam s Tapalovićem na boku budući da je on tu poziciju igrao tijekom bundesligaške epizode, ali nije odgovorio mojim zahtjevima iz jednostavnog razloga što nije dovoljno spreman. Razmišljao sam i i Ljuboviću na desnom boku, ali on je prije ogleda u Puli ozljedio stopalo na treningu zbog čega je otpao iz kombinacije. Tako da ću tu poziciju morati popuniti s nekim iz veze, a to će najvjerojatnije biti Landeka, dok će Pamić u veznu liniju. Priliku u vezi će dobiti i Sandi Križman, ali najvjerojatnije ne od početka. Definitivnu odluku ću donijeti na posljednjim treninzima – nastavlja Ivančić, koji je još jednom naglasio kako loši uvodni rezultati nisu ostavili traga na momčadi. 
   
»Rijeka« je prošlu sezonu otvorila upravo gostovanjem u Zaprešiću, koje je donijelo teško izborenu riječku pobjedu. Ponavljanje takvog scenarija i u nedjelju u riječkom bi taboru vjerojatno svi odmah potpisali.
    – U Zaprešić idemo tražiti bodove što nam je najvažnije u ovom trenutku. Dobar rezultat vratio bi mir i mislim da smo sposobni to ostvariti. U svlačionici je dobra atmosfera i dečki dobro rade unatoč tome što su upisali dva poraza, a nikad nije lako igrati nakon takvog starta – kaže Ivančić.
    Nakon riječkog stratega svoje viđenje važnog gostovanja u Zaprešiću dao je posljednj vezni riječkoga prvoligaša Nikola Šafarić, koji je također svjestan važnosti nedjeljnoga gostovanja kod »diva iz predgrađa«.
    – Loše smo započeli ovo prvenstvo, ali već u nedjelju možemo puno toga popraviti. Sigurno je da s eventualna tri boda u Zaprešiću možemo mirnije dočekati »Hajduka« na Kantridi i sve ćemo napraviti da protiv »Intera« ostvarimo pozitivan rezultat – zaključio je Šafarić. (Novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here