Home Biznis Isplata drugog dijela dividende T-HT-a

Isplata drugog dijela dividende T-HT-a

1200
0

Zajedno će bit isplaćeno 29,99 kuna po dionici, ili ukupno 2,45 milijardi kuna, odlučila je danas Glavna skupština dioničara te telekom kompanije održana u zagrebačkom Hypo Expo Centru. Na Skupštini, koja je okupila 102 dioničara koji čine oko 66 posto temeljnog kapitala HT-a, naznačeno je i da je dioničarima zbog krize i njihove bolje likvidnosti već isplaćen (9. ožujka) predujam dividende u iznosu od 12,84 kune po dionici ili ukupno 1,05 milijardi kuna. Na drugi dio dividende mogu računati dioničari HT-a koji su kao takvi u SKDD bili registrirani s današnjim danom.

Ukupan iznos dividende od 2,45 milijardi kuna isplatit će se većim dijelom ili 2,1 milijarda kuna iz neto dobiti iz 2008. (koja je iznosila 2,31 milijardu kuna), a manji dio ili 352,15 milijuna kuna iz zadržane dobiti iz prethodnih razdoblja.

Osim upotrebe dobiti putem dvokratne isplate dividende, Skupština je prihvatila i financijsko izvješće Uprave HT-a odnosno T-HT Grupe za 2008. koje je ukratko predstavio predsjednik Uprave Ivica Mudrinić.

Podsjetivši da je T-HT Grupa prošle godine ostvarila dalji porast ukupnih prihoda od 2,7 posto u odnosu na 2007. godinu, ili 8,81 milijardi kuna, te neto dobit od 2,31 milijardu kuna, Mudrinić je posebno istaknuo bolje nego planirane rezultate u širokopojasnom pristupu internetu i krajem prošle godine priključenih 473 tisuće hrvatskih kućanstva. Dodao je i veliki uspjeh usluge digitalne ili IP televizije MaxTV koja je u dvije godine stekla 136 tisuća korisnika, čime su, kako je kazao, nadmašili najjačeg hrvatskog operatera kabelske TV.

Kapitalne investicije u 2008. porasle su za 30 posto u odnosu na godinu prije, na 1,62 milijarde kuna, a tu će razinu investicija nastojati otprilike zadržati i u ovoj godini, jer je HT dovoljno likvidan da nastavi s ulaganjima, kazao je Mudrinić novinarima nakon Skupštine.

Iako smatra da je prerano za procjenu očekivanja od ove godine te da će kriza utjecati, ali ne znatno, na prihode kompanije, Mudrinić ipak vjeruje kako će sve biti na razini planiranog. Komentirajući današnji sindikalni prosvjed uoči održavanja Skupštine, Mudrinić je samo kazao da je ‘u tijeku kampanja za izbore za Radničko vijeće koji će biti u svibnju’ te da se ‘kompanija odgovorno ponaša prema svim čimbenicima pa i radnicima’. (Hina)

Previous articleDadilja potkradala obitelj
Next articleVlatka Pokos napustila studio Bijelih udovica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here