Home Kolumne Istina o Falun Gongu

Istina o Falun Gongu

1683
0

U medijima se puno izlaže o cenzuriranju pristupa Internetu kao i o zabrani informiranja o kultivacijskoj praksi Falun Gong koja je brutalno progonjena u Kini od strane Komunističke Partije Kine.  Ipak, malo ljudi zna o kakvom se zapravo pokretu radi, a u hrvatskim medijima se, možda čak nesvjesno, direktno kopiraju negativni propagandni stavovi KPK kojima se Partija služi kako bi opravdavdala progon i diskreditirala Falun Gong.

Falun Gong je kineska kultivacijska praksa uma i tijela koja se temelji na principima Istinitosti, Dobrodušnosti i Tolerancije i sadrži pet vježbi ( nešto slično vježbama Tai Chi-a). Kako je u Kini broj praktikanata u roku od 7 godina porastao na više od 70 milijuna, upravo zbog izrazito pozitivnih zdravstvenih i drugih učinaka prakse,  KPK se našla ugroženom tim brojem i započela brutalni progon s namjerom da ” uništi Falun Gong u 3 mjeseca”.
 
Falun Gong je nesmetano prakticiran u 80 zemalja svijeta, uz nebrojena priznanja i podršku od strane kako građana tako i mnogobrojnih državnih vlasti širom svijeta koji zahtjevaju da brutalan progon u kojemu je dosada stradalo tisuće ljudi, a stotine tisuća poslano u radne kampove, prestane. Primjerice, u posljednjih 6 mjeseci u sklopu globalne inicijative Koalicije za Istragu Progona Falun Gong-a (CIPFG) prikupljeno je preko 1.200.000 potpisa za prekid progona.

MUČENJE KOD OLIMPIJSKOG SELA: VODIČ KROZ KINESKE RADNE LOGORE

Kad stignete  na Olimpijske igre u Pekingu, vidjet ćete nebodere, široke avenije, moderne stadione i ljude pune entuzijazma. Vidjet ćete istinu, ali ne cijelu istinu .”, pišu poznati kineski branitelji ljudskih prava Hu Jia i Teng Biao, koje citira Vodič kroz kineske radne logore. Ovaj vodič nedavno je objavila Koalicija za istragu progona Falun Gonga (CIPFG) kao informator za 25.000-30.000 novinara koji će posjetiti Olimpijadu. Fokus “vodiča kroz kineske gulage” su sedam radnih logora i drugih kaznionica smještenih u blizini olimpijskih objekata, koji su poznati po surovom tretmanu praktikanata Falun Gonga. Vodič daje mape do logora, pregled pojedinačnih slučajeva, kao i kontakt sa rukovodiocima logora. Prema Izvještaju o ljudskim pravima američkog State Departmenta, većina zatvorenika u kineskim radnim logorima su praktikanti Falun Gonga. (Irma Krasnić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here